onsdag, januari 31, 2007

Linköping

Imoegon åker jag till Linköping för kristdemokraternas kommun- och landstingsdagar. Fats imorgon tjuvstartas det med Partifullmäktige då vi ska besluta om verksamhetsplan och budget. Jag är ersätttare för Göteborg. Får se om jag yttrar mig. Lär ju inte bli lika "intensivt" som sist det begav sig och jag argumenterade för slopat bidrag till "kristdemokrater i svenska kyrkan"
Nåväl. Får se om det något bloggeri.

Övervakning

Hade heldag med min nämnd igår. Vi åkte runt med buss och kollade in varenda verksamhet (nästan) från fönstrena. Sen blev det besök på ett par äldreboenden, ett gruppboende och en förskola. Efter det möte. Så man var ju rätt mör kan man lugnt säga. Igår yttrade jag mig kring kameraövervakning och att jag tycker det är viktigt att politiker fattar beslut om sådant, det ska inte göras av tjänstemän. Jag tycker också att det är farligt om frågan reduceras till att bara handla om enskilda individer som hamnar på bild i en specifik kamera. Frgan är mycket större än så och varje kamera måste sättas in i ett större sammanhang. Vi blir mer och mer övervakade och vi måste därför kunna motivera varje ny kamera eller andra bevakningsåtgärder väldigt noga. Jag tycker verkligen att det är hur läskigt som helst när jag tänker på det. Hur någon kan kartlägga exakt vad jag rör mig, vem jag skickar e-post till eller vad jag handlar. Argumentet om rent mjöl i påsen håller inte hela vägen anser jag. Jag vågar påsta att mitt mjöl är tämligen rent, det är liksom inte det som är problemet. Kommersialismen kan finna nya mer påträngande vägar och information kan komma i orätta händer. Jag måste få vara i fred och ha mina små hemligheter. Faktiskt.

Jag saknar Stats

Läser ju några C-kurser inom religionsvetenskap. Nog för att jag visste att det fanns fog för att Statsvetenskapliga instituitionen beskyllts "metodfascister" men jag saknar faktiskt instituitionen just nu. Inte så mycket själva ämnena (då det jag läser nu kittlar mig mer) men ordningen. Och redan. På stats diskuterades visserligen distinktionen kvantitativ och kvalitativ metod men men använda iaf inte begreppen tvärtom :)

måndag, januari 29, 2007

P3 Tro

P3 har startat ett nytt radioprogram för livsåskådningsfrågor. Det heter p3 Tro och sänds på söndagar 20.03-22. Jag har inte hört premiärprogrammet än så tills dess lever jag i förhoppningen om att detta kan bli ett intressant program.

Det är inte coolt...

...att vara "vuxen", åka spårvagn (eller annat kollektivt färdmedel) och skrikande berätta hur *^?=* full du var i helgen. Inte det minsta. Idag hjälpte det inte hur högt jag skruvade upp MP3:n. Snart yrkar jag på mobilförbudsprat.

Trygghetsbehov

Det är alltid en svår balansgång mellan trygghet och tråk. Jag tänkte speciellt på det igår när jag var på en liten avskedsfika hos min vän John i Huskvarna. Han ska bege sig till London, vet inte vad han ska jobba med och vet inte hur länge han ska stanna. Så skulle jag aldrig våga göra. Fast jag skulle önska att jag vågade. Jag blir ju ap-stressad av att inte veta vad jag gör om ett halvår, vill helst se en planering för mitt liv de närmsta åren och tänker ut "worst-case-scenarios" för allt och inget. Samtidigt så lockar det ju mig inte heller om allt blir för förutsägbart, jag skulle nog tycka att det var små-läskigt med en fast anställning, att bo på ett litet ställe där jag känner till alla osv. Lite lätt ambivalent sådär. Iof inte särskilt förvånande.

lördag, januari 27, 2007

Huskvarna

är på en liten snabb-visit i uppväxtstaden. Mycket avslappnande. Har hittills varit med om höjdpunkter som Brunos massage o mat, kollat på längdskidor på TV med Pappi, ätit favvo-maten dillkött samt shoppat på Second Hand. När jag blir stor (dvs. när jag ska inreda ett hem som känns någorlunda permanent) ska jag shoppa loss ordentligt på second-hand grejer. Idag blev det en jättefin helkroppsspegel i teak och en tekanna. Känner mig nöjd. :)

torsdag, januari 25, 2007

Vittnesbörd

Hur ofta får man höra ett rakt och hoppfullt vittnesbörd om hur någon funnit Jesus? Inte ofta. Men ikväll hos Jidhe i SVT hände just detta då Liam Norberg intervjuades. Kolla in själv! Man undrar om det hade kunnat ske för typ 10 år sen. Jag tvivlar.

Kalla Fakta

Kollade in tv4:s Kalla Fakta ikväll. Definitvt ett fruktansvärt avslöjande. Jag hade inte en aning om att detta pågick, iaf inte i denna organiserade form. En dansk kvinna åkte till en abortklinik i Spanien och blev erbjuden att göra abort trots att hon var gången längre än 31 veckor. Samtidigt fick vi besöka ett svenskt par med en son som fötts just när han var 31 veckor. Hur sjukt det hela var blev således väldigt påtagligt.

Tur att vi har Birgitta.

När det gäller mycket på det utrikespolitiska området är Birgitta Ohlsson klockren vilket jag också uppmärksammat tidigare här och här. Nu säger hon det självklara att Sverige inte ska ha militärt samarbete med Förenade Arabemiraten. Hon får ett visst stöd från Hägglund i sina synpunkter men jag hade ju inte direkt gråtit om medhållet från kristdemokraterna varit tydligare. Personligen vill jag inte ha någon vapenexport alls men ska den finnas borde det definitvt inte ens vara föremål för diskussion huruvida det ändå är möjligt att sälja till diktaturer.

Att skälla på politiker...

...är tydligen helt okej. Man kan ringa, skälla, förolämpa och hävda både det ena och andra. Jag vet att man måste stå till svars för sina förslag men är rejält trött på aggresiva människor som tycker att det är en absolut rättighet att a) vara hur otrevliga som helst. b) kräva att få mitt hemnummer.

Pust. Känner mig sådär laddad inför eftermiddagens Kommunfullmäktigemöte.

97 meter

Så... Göteborg ska få ett riktigt högt hus. Jag gläder mig. Tills jag hör om alla överklaganden.

Några saker jag undrar...

- Var hittar de programledarna till de här spelprogrammen som finns på typ alla komersiella tv-kanaler?

- Går de på något?

- Hur orkar de med sig själva?

- Tycker folk typ att de är "käcka"?

onsdag, januari 24, 2007

E-type vill ha skyskrapor

Blir tipsad om att jag fått en vän i E-type som för utan en hel del svängiga låtar nu också ger sig in i Stockholms skönhetsråd. Han tycker det är viktigt att bevara men säger också det självklara som både är nödvändigt för ambitionen att bevara men också för att staden ska utvecklas: Bygg på höjden! Amen.

Beslutsångest och uppsats

Kom fram till att jag nog kanske ville läsa systematisk teologi. Även om världen knappast går under över de val jag gör så får jag ändå lätt panik. Nåväl, jämfört med en en annan panik som stavas uppsatsångest så är det väl ingenting. Ska alltså åstadkomma en sådan denna termin är det tänkt - om inte något skojigare dyker upp. Jag är lite inne på något som har att göra med olika teologiska utgångspunkter när det gäller staten/politik. Men jag behöver ju specificera rejält och/eller byta spår. Alla tänkbara tips mottages med enormt stor tacksamhet.

Diverse introduktioner

Har under förmiddagen varit på introduktion till min kurs i religionsbeteendevetenskap. Det är väldigt intressant. Problemet är att läraren fått för sig att vi ska "pröva något nytt" den här terminen vilket innebär något hel-flummigt projekt-arbete i grupp. Sånt säger jag nej till. Även om jag vet att det är nyttigt och lärorikt. Jag ska försöka skaffa mig ett par hemuppgifter istället alternativt utöva lobbying på diverse kursare så läraren inser att hans storslagna planer borde tas ned på jorden lite.

Vi fick bland annat en intressant genomgång över diverse världsomspännande undersökningar över människors egen uppfattning om sin religiositet. Sån här statistik är ju hur spännande som helst! Det allra mest intressanta var dock genomgången av resultaten från en studie som kommer komma någon gång i vår (jobbigt att jag inte kommer ihåg vad författarna hette). En grupp forskare har ägnat massa år att åka runt och studera karismatiska rörelser på plats och försöka finna orsakerna till att de växt så de senaste 25 åren och då i Latinamerika, Afrika och Asien. Jag kände mig helt pingstig under nästan hela genomgången :) Anledningen menade författarna var att dessa kyrkor erbjöd människor ett hopp, bidrog till att exempelvis migranter fick ett socialt sammanhang, att de kombinerade en "moralkonservativ" syn med ett radikalt socialt engagemang för jämlikhet och rättvisa vilket speciellt lockar kvinnor enl. författarna, att de återuppväckt lekmannaroller, bidragit till kvinnors frigörelse (fått leda bibelgrupper och liknande och familjen hålls samman genom att männen slutar dricka och får mindre behov av att vara macho), talar till hela kroppen, inriktar sig främst mot den religiösa erfarenheten och erbjuder religiösa kickar. Naturligtvis var denna beskrivning generaliserande. Men väldigt intressant.

Om en liten stund ska jag på introduktion till nästa kurs som heter Tros- och livsåskådningsvetenskap. Först ska vi välja att läsa antingen religionsfilosofi eller systematisk teologi. Jag lutar åt det första. Egentligen vill man väl läsa båda.

tisdag, januari 23, 2007

"jag känner mig inte underordnad"

Har de senaste dagarna återigen blivit upprörd på vad jag uppfattar som en ofantlig brist på perspektiv. Det känns nästan som att unga tjejer som ligger till höger inom politiken prisas om de starkt tar avstånd från feminism med argument som "Jag har aldrig blivit diskriminerad" eller "Jag vägrar att underordna mig och så länge jag vägrar det finns inga orättvisor". Det tycks som att feminism vore ute, "vi har ju kommit så långt". Hur långt vi har kommit i Sverige kan man till att börja med ifrågasätta men det är inte detta som främst gör mig upprörd.

Jag blir upprörd för världen är större än Sverige. Hur man kan hävda att det inte finns strukturer som missgynnar kvinnor när man ser ut över världen är för mig fullständigt obegripligt. Kvinnlig omskärelse, våldtäckt som stridsmedel, kvinnor som inte har någon talan, inte får utbilda sig, köps, inte kan säga nej till sex osv. Skulle detta vara uttryck för individuella problem som vi löser genom att typ införa marknadsekonomi?

Jag kallar mig fortfarande för feminst. Det gör jag inte för att jag inte inser problemen med ordet eller för att jag själv upplever mig som ständigt diskriminerad. Jag gör det för att jag anser det vara en naturlig konsekvens av hur det ser ut runt om i världen. Dock tycker jag inte det viktiga är etiketten, feminist eller inte. Det viktiga är att vi ser och försöker göra något. Jag borde göra mer.

måndag, januari 22, 2007

Snävt som bara den

Läser en artikel om republikanen Sam Brownback som vill bli presidentkandidat. Han anses vara tydlig i moralfrågor. Uppräknade är då stamcellsforskning, synen på samkönande äktenskap och abort. Som vanligt blir jag trött. Sen när blev moralfrågor lika med bara dessa typer av frågor? Jag älskar Dagen men detta ger mig nästan lite Världen Idag -vibbar.



projekt

Ibland bara kommer det över mig hur otroligt okunnig jag är. Det finns massa länder jag knappt aldrig har hört talas om, måste-filmer jag inte ens varit i närheten av att se, klassiker som inte blivit lästa, "nya frågor" jag inte har någon åsikt i osv. Jag blir stressad av det. Men min nya strategi är att verkligen försöka göra något åt det. Skapa en lista på projekt som ska ge mig mer kunskap. Och börja bocka av. Risken är ju att listan bara blir längre och längre ju fler "projekt" jag tar mig för. Men jag får väl ta den risken.

Första blir att läsa på om "Emerging Church". Hittills har jag haft grymt svårt att förstå vad detta innebär - inte minst i praktiken. Så nu ska jag göra ett helhjärtat försök att förstå mig på vad det är och går ut på. Lär återkomma med kommentarer.

ibland undrar jag...

...hur man tillbringar sina kvällar? Min kväll ägnades på ett studiebesök på ett Värmekraftverk här i Göteborg. Har nu lyckats besöka både ett kärnakraftverk, ett vattenkraftverk och nu detta. Allt utan att vara överdrivet intresserad av frågorna. Men det är klart, jag blev mer intresserad efter än innan besöken så nytta gjorde det säkert :)

lördag, januari 20, 2007

Länge sen sist...

Har haft blogg-paus några dagar vilket några av er kanske märkt. Har befunnit mig i den kära huvudstaden och umgåtts med familj och vänner inkl mycket mat, sing-star seger och Lilly-gos samt besökt en distriktsordförandekonferens. Ett välbehövligt avbrott. Det bästa är att jag lämnade in tenta i onsdagskväll och inte har skola förrän onsdag... så nu kan jag styra upp annat i livet som blivit lite lidande. Typ städning, tvätt men också vila, politik och extra mycket gemenskap med andra. Blir bra.

Besökte en inflyttningsfest ikväll. Det var mycket trevligt men nu såg jag fram emot en stund i tystnad i min lägenhet. Insåg dock nyss att det inte blir så mycket med det... Grannen har nämligen klassisk studentfest, dvs. sprit, hånglande par i korridoren och ett fasligt vrålande. Känner mig plötsligt extremt gammal/ordentlig :)

onsdag, januari 17, 2007

Stackars affärsinnehavare


En liten bit från mig finns någon slags affär som säljer italienska vespor och dylikt. I våras när jag gick förbi fick jag se den mest märkliga skylt vilket jag tidigare bloggat om här. Idag fanns det ett nytt meddelande uppsatt. Jag kan inte låta bli att undra hur affärsinnehavaren mår och framförallt vilken typ av kunder personen egentligen har...


Oh Julie

Sitter här för ännu en nattlig plugg-stund och förundras och är ännu en gång tacksam för all fantastisk musik som vissa personer lyckas skapa. En av kvinnorna som ibland lyckas på ett ypperligt sätt är Julie Miller. Hennes röst har karaktär. Hennes låtar rymmer ofta en speciell känsla. Vissa texter kan jag läsa och sjunga om och igen. En av mina favorittexter återfinns på albumet "Broken Things" på låttiteln med samma namn.

Jag gör bönen till min.

Broken Things
You can have my heart
Though it isn't new
It's been used and broken
And only comes in blue
It's been down a long road
And it got dirty on the way
If I give it to you will you make it clean
And wash the shame away

You can have my heart
If you don't mind broken things
You can have my life if you don't mind these tears
Well I heard that you make old things new
So I give these pieces all to you
If you want it you can have my heart

So beyond repair
Nothing I could do
I tried to fix it myself
But it was only worse when I got through
Then you walked into my darkness
And you speak words so sweet
And you hold me like a child
Till my frozen tears fall at your feet

tisdag, januari 16, 2007

Perfektion: den dag alla i Sverige är ateister?

Läser i nr 4 av Humanisternas tidning Humanisten på s 7. en intervju med tre unga humanister som berättar om sitt engagemang i organisationen. En av de intervjuade Felicia Gilljam, som intervjuades som ung ateist i SVD ganska nyss får frågan om vad som får henne att jobba för humanisterna tex. en regnig torsdagsmorgon. Svaret blir som följer:


"Humanisterna har en oerhört viktig uppgift i dagens samhälle. Sverige är i och för sig ett
mycket sekulärt land, men den dag vi slutar kämpa för perfektion har vi gett upp hoppet."

Jag har förvisso också ofta undrat vad det är som egentligen driver humanisterna eftersom iallafall jag upplever att de enbart samlas kring en negation så frågan är definitvt befogad. Men jag kan såklart inte låta bli att undra ännu mer när jag ser svaret. Det är ordet perfektion jag hakar upp mig på. Känns lite lätt...totalitärt. Inträffar perfektion den dag som Sverige inte har några människor som är troende av något slag? När jag slutar tro på Gud blir Sverige och världen genast en bättre plats då?

måndag, januari 15, 2007

Julia - Poppis!

Läser en lista över de mest populära namnen på nytillkomna ungar. Julia ligger på tredje plats både i år och förra året. Däremot läser jag att Viggo klättrar och hamnar på femte plats på "modelistan". De nublivna föräldrarna kan helt uppenbart inte ha följt rederiet.

söndag, januari 14, 2007

Min förtjusning över Borg...

...når oanade höjder när jag läser om hans syn på feminism. AMEN.

Skojigt test/spel

Kära nån. Jag är verkligen inte tillräckligt bra på geografi och vilket land som egentligen är vilket. Testa hur bra du är här.

Perfekt söndag

Trotsade blåsten och gav mig ut i förmiddags. Tyckte inte att det blåste så förfärligt men visst var jag glad att min envishet gav vika något och tillät mig att åka spårvagn istället för att cykla. Var på en fantastisk gudstjänst med dop. Tror vi var många som kände längtan efter efterföljelse. Därefter klassiskt kyrkkaffe och cafélunch. Sedan inspelat "På Spåret" på video (pensionärsvarning) och sen bjöd jag på lite indisk mat och kladdkaka och spelade det otroligt trevliga frågespelet MIG. Jag vann inte så visst finns det något som hade kunnat göra dagen än bättre. men men... Jag vann över HC 6 ggr i rad på msn-patiens innan idag vilket gör att hon borde modifiera sin bloggning.

Folk göra exakt de vill själv...

Ja, så skulle Anders Borg styra om han blev statsminister. Aschberg gör sitt bästa för att "läxa upp" unge Borg. Kolla in det klockrena klippet själva. Undrar om vännen som tipsade mig ville ändra min närmast över-positiva bild av Borg...eller så var hon bara full av beundran inför hans redan då väl tilltagna hårman :)

Babel

Ägnade kvällen åt att se Babel. Hade hört mycket om den innan, att den skulle vara väldigt bra. Sen tyckte jag väl att vi kunde behöva lite manlig fägring också. Jag var verkligen inställd på att gråta. Ni som känner mig vet hur oerhört lätt tårar framkallas hos mig. Men det blev trots allt inga sådana. Under tiden som filmen pågick var den oerhört fängslande med vackra bilder, spänning och den kändes i allmänhet väldigt välgjord. Den var bra men inte så bra som jag trodde. Jag vet inte riktigt vad den ville säga. Om nu det är ett måste. Får fundera på det inatt medans stormen viner utanför fönstrena.

fredag, januari 12, 2007

TV4 - nu räcker det!

En av nackdelarna med att skriva en seg essä om ett ämne som förvisso är intressant - modern kontra postmodern teologi - är att kvällarna blir sena och sovmorgnarna för långa. Detta är väl inget problem i sig. Problemet är att SVTmorgon slutar sända innan jag hinner äta frukost. Då återstår TV4 om man vill få sig lite nyheter i bild. Men nyheterna känns liksom inte som det centrala där. Allvarligt talat, gör de något annat än pimplar diverse alkoholhaltiga drycker där numera? Varje gång jag slagit på tv4 de senaste veckorna har jag möts av skålande och löjligt fnittrande. Så nu ger jag upp. Måste vända tillbaka på mitt dygn igen. (Läs Isas fantastiska inlägg om champange-fixeringen i kanalen.)

torsdag, januari 11, 2007

Wijkman + Edman

Anders Wijkman (kd) och Stefan Edman (s) skriver om viktiga ting i Svd idag. Om hur vi borde ompröva vårt tillväxttänkande och mer räkna med den ekologiska dimensionen. De menar att det inte räcker med tekniska framsteg. Jag misstänker att de har rätt. De skriver om det som jag som kristdemokrat finner tämligen självklart: att marknadsekonomin behöver både sociala och ekologiska ramar. Den kan inte bara släppas fri och så ordnar sig allt. Så enkelt är det inte. Definitivt inte så länge sk "miljökostnader" inte värderas tillräckligt.Ska bli mycket intressant och se vilka reaktioner artikeln väcker, inte minst i mitt eget parti och dess allians-vänner. Kan tänka mig att viss provokation kan uppstå. Iaf hos diverse Captus-snubbar.

tisdag, januari 09, 2007

Hälften kunde vara nog.

Jag är verkligen genompraktisk. Sådär så att det riskerar att bli tråkigt och väl förutsägbart. Men samtidigt är det ju tryggt att planeringen i stort sett alltid faller väl ut. Som idag när jag hade med mig strumpombyte och innetofflor till biblioteket eftersom jag förutspådde att jag kanske skulle komma att bli lite blöt under dagen. Jag var väldigt nöjd. Men vilka andra studenter har med sig tofflor? Inga vad jag känner till. Men det är ju bara för att de inte är lika praktiska som jag är. Självklart inte.

Min mamma tycker att hälften kunde vara nog. Men jag tror hon är rätt nöjd.

Boktips

Är just nu inne i läsningen av två böcker som jag finner otroligt intressanta. De är delvis helt olika men läsningen av den ena berikar läsningen av den andre. Jag vill därför ta tillfället i akt att rekommendera böckerna. Den ena heter "Guds Återkomst - en studie av Gudsbergreppet inom postmodern filosofi" och är skriven av Jayne Svenungsson som är lektor i Systematisk teologi vid Teologiska Högskolan i Stockholm. Boken beskriver, som titeln antyder hur Gud efter att tidvis och bitvis varit "ute" återigen tagit plats som ett centralt "tema" i den nutida filosofiska diskussionen. Boken är inte sådär väldigt lättläst direkt, det är Svenungssons avhandling men på det hela taget är den ändå relativt enkel att ta till sig med tanke på hur många olika referenser som görs kors och tvärs till olika filosofer/teologer och strömningar.

Den andra boken är Viskningar från katakomberna - Skisser för en kristen motkultur av Magnus Malm som bland annat är mottagare av CS Lewis- priset.
Ur bokförlaget Libris beskrivning av boken:

"Viskningar från katakomberna: "Den här boken är skriven i övertygelsen att den kristna kyrkan i grunden inte kan förnyas genom någonting som ligger utanför henne: trender, idéer, värderingar, metoder. Hon är som ett träd: det är bara från rötterna hon kan få liv. Bara genom att återvända till vårt ursprung kan vi förstå vart vi är på väg", skriver författaren Magnus Malm i förordet till denna bok."


Boken består av ett antal kapitel och läses med fördel långsamt. Själv har jag knappt aldrig varit med om en bok som sammantaget gett mig så mycket tankar som inte sällan är tämligen uppfodrande. Jag håller inte med författaren i varje stycke även om jag inser att ibland när jag blir lite lätt stött är det väl antagligen för att det ligger mycket i det jag blir stött av.

Ett av bokens kapitel har titeln: "Att följa Kristus i skuggan av George W Bush" och är enligt mig en av bokens höjdpunkter. Kunde inte sluta läsa även om klockan var alldeles för mycket. Samtidigt insåg jag ganska snart att jag direkt när jag är färdig med boken borde läsa den en gång till. Och gärna att någon annan i min närhet gör det så vi kan diskutera.

måndag, januari 08, 2007

Casino... jag saknar dig redan.

Casino i p4, ett oslagbart musikprogram på söndagar kommer ju att sluta sändas, antagligen sänds det sista programmet nu på söndag. Nåväl, måste bara tipsa om sista timmen (22-23) i föregående veckas upplaga där två av mina favoriter porträtteras. Lite Kris Kristofferson och mycket Dixie Chicks. Kan knappast bli bättre. Det är lyssnarna som önskat. Ett program som har sådana lyssnare borde självklart inte läggas ned.

söndag, januari 07, 2007

Favvovykort


Följande Vykort från tidningen Trots Allt (signerat Majsan Sundell) får en att nicka och le igenkännande. Hur många gånger har man inte förgäves försökt uttrycka just detta i hopp om att skärma sig från diverse människor, inriktningar och uttryck?




Husligt värre

Efter kyrkobesök och med allmän söndagsångest insåg jag att det skulle vara ett under om jag lyckades åstadkomma något vettigt under eftermiddagen. Men ibland chockar man sig själv. Sitter här med 13 nylagade portioner av Lasagne och lite olika kasslerrätter. Ger mig själv godkänt idag ;)

lördag, januari 06, 2007

också några önskningar...

...för år 2007. Håller mig till de personliga. I övrigt önskar jag mig såklart en bättre värld och så... ;)

* bli mer modig

* få ett inspirerande jobb

* bli faster

* läsa fler böcker

* bli lyckligt kär

* bli mer disciplinerad

* besöka några nya platser


Åtminstonde vissa av önskningarna har god potential att uppfyllas ;=)

Lite summering

Såhär en vecka efter nyår kan det väl vara på sin plats att summera lite från föregående år. Någon heltäckande beskrivning lär det knappast bli men eftersom denna blogg helt o hållet är min gör jag ju som jag vill...

Så... Årets:

TV-program: Cityakuten. Här har jag gått och trott att serien bara är kul om man är sjukvårdsintresserad. Kära nån vad fel man kan ha.

Dryck: Cola (inget nytt här inte)

Uppryckning: Mina morgonpromenader

Blodtryckshöjare: Christer Sturmark inkl humanisterna se tex. här, här, här, Morgan Johansson (iof humanist även han), Carin Stenström (även om det har varit lite mindre iår än ett genomsnittligt år)

Skivor: Justin Timberlake, Shawn Colvin, Leigh Nash, Dixie Chicks

Konsertupplevelse: Konserterna på Höstmötet på Bjärka

Förälskelse: Anders Borgs uttalande om att det är bättre att folk jobbar istället för att dricka sprit.

Lättnad: Godkänd Magisteruppsats, 17 sep

Oro: Politiktrött, Framtid, att valresultatet den 17:e inte åstadkom ngn större entusiasm

Käpphäst: Spriten

Så Lagom är jag

95% enligt SVT:s "Världens modernaste land". Ska man tolka resultatet som positivt eller negativt?

Brudparet







Kan nu också bjuda på en bild på det fina och på alla andra sätt braiga brudparet.

Tillbaka

Julen är slut, jag är tillbaka i Göteborg och har hunnit få ner julpyntet. Blänger på alla som inte haft vett att ta ner sina stjärnor o liknande (iof borde man väl av bibliska skäl egentligen ha kvar dem över trettondagen...) men efter nyår blir man liksom trött på det. Har också gått igenom hela mitt firande med Johanna precis så ni läsare slipper det denna gång :)

Jag har fått tillbaka rösten. Halleluja. Riktigt jobbigt att inte kunna prata normalt även om delar av omgivningen säkert inte gråtit direkt.

Nu ska jag återgå till mitt liv här. Ska skicka in tenta i moralfilosofi och ägna närmsta tiden åt att skriva en essä som ska innehålla diverse jämförelser mellan några 1900- tals teologeroch strömningar såsom exempelvis befrielseteologi med postmodern teologi. Har inte en aning om hur texten kan bli. Hoppas kunna överraska mig själv och göra nya upptäckter.

tisdag, januari 02, 2007

Norrlandsbröllop

Efter en lugn jul med familjen har jag tillbringat några dagar uppe i Saxnäs. En resa som var planerad att ta 18 timmar och innehålla två tåg och två bussar. Nattåget Nässjö-Östersund innehöll världens mest otrevliga konduktör som vägrade släcka de starka lamporna under natten (något som med självklarhet gjordes av konduktören på hemvägen). Därför tyckte vi inte att det var mer än rätt när SJ pga en försening fick betala en taxi mellan Hooting och Saxnäx till en kostnad av drygt 3000 kr...

Nåväl, tre nätter i en stuga med Matilda, Edvard, Granen, massa frågespel, sparktur, snö och mat. Det mest frustrerande var att jag var utan röst ett par dagar. Den andra kunde då provocera och missförstå hur mycket som helst. Det är ju liksom jobbigt att skriva ner allt man vill säga.

Det viktigaste och bästa som hände, och själva anledningen till att Nyår förlades till vackra Saxnäs var ju bröllop.

Carro och David blev herr och fru Dahlberg. En otroligt mysig kyrka, personlig vigsel, mycket god mat (innehållandes flera norrländska specialiteter), tal, fyrverkerier och självklart stuffning på Dansgolvet. Helt klart mycket lyckat!

Fick dock veta en hel del skrämmande fakta om Carros idoler (och då syftar jag inte på syrran Ulle som är allt annat än skrämmande). Har inte hämtat mig än. :=)

Men nu är jag hemma igen. Upptäckte igår att Aftonbladet skrivit om släktmötet i regeringen. Den nyblivna frun och syster finns med. I pappersupplagan visas äve släktförhållandet mellan mig som kommunpolitiker och min bror Jakob som statssekreterare. Så lamt. Men ändå lite kul ;)