torsdag, januari 25, 2007

Tur att vi har Birgitta.

När det gäller mycket på det utrikespolitiska området är Birgitta Ohlsson klockren vilket jag också uppmärksammat tidigare här och här. Nu säger hon det självklara att Sverige inte ska ha militärt samarbete med Förenade Arabemiraten. Hon får ett visst stöd från Hägglund i sina synpunkter men jag hade ju inte direkt gråtit om medhållet från kristdemokraterna varit tydligare. Personligen vill jag inte ha någon vapenexport alls men ska den finnas borde det definitvt inte ens vara föremål för diskussion huruvida det ändå är möjligt att sälja till diktaturer.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

ingen vapenexport? alla länder borde väl ha rätt att försvara sig? och så länge vi anser oss ha rätt att försvara oss med vapen så ska vi också låta andra göra det.

när israel blev erkänt som stat av FN blev man genast attackerade av flera arabstater, det rådde dock ett vapenembargo mot landet och man fick förlita sig på insmugglad och erövrad militär utrustning. oansvarigt av de länder som erkände landet anser jag. Bosnien råkade ut för nästan exakt samma sak för några år sedan. dessa exempel borde lära oss något...

7:03 em  

Skicka en kommentar

<< Home