tisdag, januari 02, 2007

Norrlandsbröllop

Efter en lugn jul med familjen har jag tillbringat några dagar uppe i Saxnäs. En resa som var planerad att ta 18 timmar och innehålla två tåg och två bussar. Nattåget Nässjö-Östersund innehöll världens mest otrevliga konduktör som vägrade släcka de starka lamporna under natten (något som med självklarhet gjordes av konduktören på hemvägen). Därför tyckte vi inte att det var mer än rätt när SJ pga en försening fick betala en taxi mellan Hooting och Saxnäx till en kostnad av drygt 3000 kr...

Nåväl, tre nätter i en stuga med Matilda, Edvard, Granen, massa frågespel, sparktur, snö och mat. Det mest frustrerande var att jag var utan röst ett par dagar. Den andra kunde då provocera och missförstå hur mycket som helst. Det är ju liksom jobbigt att skriva ner allt man vill säga.

Det viktigaste och bästa som hände, och själva anledningen till att Nyår förlades till vackra Saxnäs var ju bröllop.

Carro och David blev herr och fru Dahlberg. En otroligt mysig kyrka, personlig vigsel, mycket god mat (innehållandes flera norrländska specialiteter), tal, fyrverkerier och självklart stuffning på Dansgolvet. Helt klart mycket lyckat!

Fick dock veta en hel del skrämmande fakta om Carros idoler (och då syftar jag inte på syrran Ulle som är allt annat än skrämmande). Har inte hämtat mig än. :=)

Men nu är jag hemma igen. Upptäckte igår att Aftonbladet skrivit om släktmötet i regeringen. Den nyblivna frun och syster finns med. I pappersupplagan visas äve släktförhållandet mellan mig som kommunpolitiker och min bror Jakob som statssekreterare. Så lamt. Men ändå lite kul ;)