onsdag, april 30, 2008

Hoppas vädret blir kasst...

...ikväll. Det är ju nämligen Valborg. suparhögtiden. Dagen då många får sin första fylla. Spyr i buskar, gör saker de ångrar, slåss, gråter, får ångest, kysser fler pojkar och flickor. Regn kan förhoppningsvis minska tragedin något.

Vad är det för idioter som tillverkar eller köper ut alkohol till minderåriga??? Skulle jag träffa på någon så skulle den få sitt livs utskällning.

Maria Larsson skriver bra på temat i Aftonbladet idag.

Samtidigt är det klart att det blir svårare för en förälder som dricker att säga åt sitt barn att inte dricka. Hur vi alla beter oss gör skillnad.

Såhär inför valborg, första maj och folknykterhetens dag:

"Nykterister i alla länder, förena eder".

Låt oss bli fler.

Känns dock tämligen hopplöst i dessa dagar närpr-byråer lockar mig med alkohol istället för program och man undrar hur i hela fridens namn det kan komma sig att inte fler avstår? Jag kan bara inte förstå det. Men det är mycket man inte förstår som min folkhögskolelärare Roland alltid sa.

Mot Göteborg

Senare idag tar jag bussen (ja, det tar över 6 timmar) till forna hemstaden Göteborg. Det är som ett skämt men jag har inte varit där på nästan ett år, har besökt staden en enda gång (kan ddet verkligen stämma???) sen jag flyttade därifrån. Måste verkligen bli ändring på det!

Jag hinner träffa Lina och Isa vilket kommer bli som balsam för själen. Men sedan är det dags för KDU:s riksmöte. Det blir mitt nionde riksmöte i år. Är nog inte speciellt många av årets deltagare som slår det. (om det nu är något att eftersträva...:)

Känns konstigt att åka på riksmöte. Har väl i och för sig aldrig kännt mig så lugn som nu, fast det säger betydligt mer om hur jag brukar känna mig än hur jag känner mig nu. Det blir politiska diskussioner och till skillnad från förra året när jag satt ordförande så tror jag att det blir lite talarstol för mig. Men jag ska välja mina strider. Skulle man ta alla skulle man ju springa i talarstolen för jämnan...

Ordförandeval igen.

Jag håller på Matilda.

Både för hennes person och politiska inriktning.
En person som jag respekterar och tycker om. Som är pålitlig, står för sina åsikter och har integritet. Som är en otroligt fin vän. En otroligt bra förebild.

Politiskt för att hon står för en linje som betonar många av de frågor jag tycker är viktiga. Internationellt, skola, miljö, ungas hälsa och alkoholpolitik. Samtidigt som hon är mer "höger" än jag o i delar av mina "kretsar" har hon ofta kallats för högerspöket :) Detta ser jag dock som positivt på så sätt att jag inser att en som tycker precis som jag knappast skulle kunna vara en samlande person för KDU... Matilda talar tydligt om vad hon vill ha för KDU. Jag vill ha en ordförande som faktiskt driver på och har en åsikt samt talar om den oavsett om det skulle väcka irritation hos någon. (sen att en ordförande för ett ungdomsförbund när denna är vald självklart ska föra ut förbundets politik, det är ju helt självklart). Ett ungdomsförbund ska ju tilltala just ungdomar och även driva på sitt parti, inte vänta tills regeringen eller moderpartiet har en åsikt innan man tar ställning!


Med hopp om ett trevligt riksmöte. trots allt.

Kevin Lampe

Inledde dagens övningar med ett frukostmöte med Kevin lampe, politisk konsult i USA som under 20 år på olika sätt arbetet med amerikanska presidentvalskampanjer på den demokratiska sidan, nu senast som politisk rådgivare till Obama. Jag blev helt inspirerad.

Jag rekommenderar att du kollar in lite tal med Obama också för den delen...

söndag, april 27, 2008

Prata inte om vikt...

... det finns ALLTID människor i din närhet som inte kan hantera det.

Låt mig bara först säga att det självklart är oerhört viktigt att äta bra mat och röra på sig. Att träna, vardagsmotioner och äta grönsaker.

Men.
Jag vill hävda att det är alldeles för mycket hets.

Vi är skapade till Guds avbilder. Vi bör därför självklart ta hand om våran kropp men är det Guds mening (eller en bra princip att leva efter om man nu inte tror på Gud) att vi ska vara kroppsfixerade?

Och nu ska jag bli väldigt personlig.
När jag var yngre, ja eller under högstadiet och gymnasiet och även därefter hade jag flera nära vänner som hade allvarliga ätstörningar. Det fanns säkert även de i min närhet som på olika sätt hade problem men som lyckades dölja det. Säkert finns det massor runtomkring mig och dig som lider idag.

Jag bestämde mig då för att jag genom hur jag pratade och betedde mig skulle försöka vara ett stöd. Bestämde mig för att själv inte halka in i dessa tankar. Flera gånger fick jag höra att det betydde oerhört mycket att jag inte höll på med detta förödande men ack så vanliga tjejsnack. Det var naturligtvis en oerhörd uppmuntran. Men oj vilken kamp.

På senare år har jag varit nära att själv halka dit. Låtsats att jag inte brytt mig. Att jag inte tänkt tanken att jag skulle bli lyckligare om jag gick ner några kilo, eller att jag inte haft ångest när jag ska ta mig bikinin eller att jag inte tänkt att jag kanske skulle få mer uppskattning från det motsatta könet.

Så sent som för ett tag sen mätte jag lite olika värden och fick då höra att jag var överviktig och borde gå ner. Jag blev så oerhört ledsen över den attityd jag möttes av. HALLÅ, jag är 25 år och tjej, hur tänker ni när ni bara framför ert budskap såhär???

Från att ha varit ledsen bestämde jag mig. Jag ska INTE fastna i fällan. Jag ska inte få ångest när jag äter. Jag ska inte tro att jag blir lyckligare om jag skulle gå ner i vikt. Jag ska bli den "gamla" Jullan som inte bidrar till att andra fastnar i skiten. Som tycker att killar som väljer tjejer utifrån kroppsform ändå inte är något att ha.

Insåg att det inte är så jag vill leva mitt liv. Att det inte är så Gud har tänkt.

När du sitter o pratar om din vikt eller berömmer någon annan, snälla tänk iallafall lite på att det garanterat finns de runtomkring dig som tycker det är väldigt jobbigt.

Helg

Alltså, det är sån skillnad på helg sen man började jobba jämför med att plugga. Förstår inte varför jag inte var bättre på att disciplinera mig mer på veckorna förr om åren...? well,

Livet känns ju lite lättare när det är ljust och varmt. Midsommarkransen är än trevligare.

Helgens största ljuspunkter är dels 70-tals festen jag var på igår. Sthlm live. Första gången jag besökte arrangemanget men definitivt inte sista. Oj vad vi dansade...

Den andra ljuspunkten är att jag verkligen tror att jag hittat "min" stockholmsförsamling. Ger mig frid i hjärtat.

fredag, april 25, 2008

Några korta

* kollade in SVT:s debatt igår kväll. Ett av ämnena var 68-sex-revolutionen och om den var så lyckad egentligen? Intressant och angeläget ämne men Charlotta Levay hade gott kunnat få mer utrymme.

* Åt världens bästa lunch i skuggan på favvo-lunch-stället Svarta Fåret vid Stortorget idag. Varmt ute och på tallriken fanns lammfärsspett och chevrégratinerade rödbeter. Cola (det är ju fredag) och kaffe på det.

* Carro är i Wermland hela helgen. Fick frågan här på jobbet om jag fick separationsångest då... och ja, faktiskt :)

* Det är ju varmt ute. I helgen blird et uteserveringar och glass men jag ska också gå på en slags fest imorgon där man förväntas ha 70-tals kläder... gah. jag ska leta på Myrorna om en stund.

* Om en vecka är jag på KDU:s riksmöte och städar toaletter och bråkar i talarstolen. Hoppas såklart så otroligt innerligt att Matilda är förbundsordförande då.

torsdag, april 24, 2008

Mingel...

...är verkligen inte min grej. Var på ett frukostmöte i morse som inleddes med just detta: mingel. Kände inte till en människa och kom fram till att jag verkligen inte trivs då...

Jag kan egentlingen bara tänka mig att mingla under några förutsättningar:

a) att man känner någon/några som man kan hänga ihop med/smita till om den konversation man för är alltför stel

b) att man fick mingla med ett rejält utbud kristna singelkillar

annars: tack men nej tack.

onsdag, april 23, 2008

Två saker jag reagerat på...

... senaste tiden.

* Läste en artikel om att Tonårsaborterna i Stockholm ökar. Totalt sett minskar de dock.


– Det är inte själva aborterna som är problemet, utan graviditeterna. De går hand i hand med
ökningen av klamydia, och beror på att ungdomarna tar större risker, säger Lena Marions, överläkare på kvinnokliniken på Karolinska universitetssjukhuset.

Självklart skulle det vara otroligt mycket bättre om de här unga flickorna och pojkarna inte blev gravida och det kan och ska man naturligtvis försöka förhindra genom preventivmedel men framförallt genom att få människor att ta ansvar för sin sexualitet och konsekvenser av den. Vi behöver mindre press, mindre droger och närvarande föräldrar.

MEN, det räcker inte. Jag har mycket svårt att se att själva aborterna inte skulle vara ett problem. Självklart går detta tillbaka till vilken syn man har på när livets början och huruvida fostret är en del av kvinnans kropp eller något mer. För varje dag som går blir jag mer och mer bekymrad över det faktum att så många aborter görs. Dels för att jag tycker att abort är problematiskt i sig men också för att jag skulle önska att ingen skulle behöva fatta det här beslutet. Att ställas inför det valet måste vara fruktansvärt jobbigt.

Dessutom finns det många exempel på oönskade och oväntade graviditeter som vänts till något positivt och där barnet har blivit oerhört välkommet.

* Läste en annan artikel som jag inte hittar nu, om hur man som föräldrar ska hantera sina barns vilja att dricka alkohol innan de är 18. Vissa av råden var bra, typ att man ska se till att någon i hemmet alltid är beredd att hämta barnen - även om de bryter mot reglerna ska de veta att föräldrarna alltid ställer upp. Sen var det dock lite för mycket "man kan självklart dricka lite vin och visa på ett bra förhållningssätt till alkohol." Barn kollar självklart in hur föräldrarna gör och det bästa sättet att skydda sina barn från alkohol är givetvis att inte dricka alls. Självklart inser också jag att många tycker att detta är en för stor uppoffring och det är ju ok men det blir liksom töntigt när man ska börja nästan argumentera för sitt eget drickande genom att man genom att dricka måttligt skulle vara en bra förebild. Jag köper helt enkelt inte det.

måndag, april 21, 2008

Är jag reaktionär?

...Ja, kanske lite.
Kollade in Psalmtoppen med några vänner i lördags (en av dem hade t o m varit inne o röstat innan).

En av låtarna som låg på toppen var "det vackraste". För att den "sjungs mycket i kyrkor, på bröllop och så" typ. Jag är ledsen men det gör den inte till en psalm, eller en sergertoner-sång(pingstvännen i mig känner mig som mest hemma med just denna bok), eller en andlig sång. Handlar den ens om Gud?

Nej nu går vi in och röstar allihopa.

Okej...några oväntade och väntade ting

Oväntat

1. Jag har spelat innebandy två måndagar i rad

2. Jag ska delta i Vårruset


Väntat

1. Caro fick locka med picknick och sitt fina sällskap för att jag skulle ställa på nr 2

2. Förra veckan fick jag GRYM träningsvärk av nr 1

Helg

Fredagskvällens händelse orsakade såklart stort jubel. Glädje genom hela kroppen. Men innan det där målet kom var det minsann inte glädje och spänning. Det var snarare olidligt.

Men nu är SM-guldet hos Huskvarnalaget!

Har annars varit på fest, städat, lagat mat, storhandlat (mina lördagar är så grymt förutsägbara), solat, varit i kyrkan, haft sing-star-tävling och ätit massa gott. Varit grymt social.

Tur var väl det för när söndagskvällen slog till fick jag lite söndagsångest. Men jag har ju ingen panik av att gå till jobbet så egentligen kändes det lite ologiskt. Men sen insåg jag, jag har återigen blivi PMS-häxa med full kraft. Allt känns piss. Men försöker bara stå ut.

torsdag, april 17, 2008

Teologiska rummet

Det är befriande med radioprogram där människor verkligen får tala till punkt. Speciellt om de har något intressant att säga. Har lyssnat på p1:s Teologiska rummet. I senaste programmet diskuteras de kristna dogmerna av Ola Sigurdsson, Elena Namli och Ulf Jonsson.

Nu på söndag kommer sekulariseringen av västvärlden att behandlas av Göran Rosenberg, Ola Sogurdsson och Marie Demker. Lite kul att jag haft 2 av tre som lärare, nämligen Ola i en kurs i systematisk teologi och marie vid ett par tillfällen under studierna i statsvetenskap.

onsdag, april 16, 2008

Utan himmel inget helvete

Läs Isas otroligt kloka krönika i Smålandsposten.

tisdag, april 15, 2008

Pappa

Min Pappa fyller år idag. Ett år äldre, ett år klokare.
På sätt och vis är det nog många som har svårt att se om vi är lika på något sätt men för varje dag som går känner jag mig mer och mer lik min "gamle" pappa. Hv-hjärtat fick jag tidigt likaså min skepsis till andra thésorter än Earl Grey men sen då?

Pappa är ju lugn, (iaf tror folk det, åtminstone de som inte spelat fotboll tillsammans med honom eller bevistat en hockey-match med honom) jag å andra sidan är väl närmast känd för mitt heta temperament och min korta stubin.

Min pappa är den tryggaste person jag vet. Han är som han är - oavsett sammanhang. Han säger knappt aldrig något oövertänkt däremot får han mig ofta att tänka till.(hm här har ju jag EXTREMT mycket kvar) Det är verkligen jobbigt att göra tvärtemot det han tycker, då måste jag verkligen, verkligen vara övertygad. Pappa är är snäll, söt, smart, eftertänksam, praktisk, har sina kidéer som kan verka konstiga men om man överväger dem är de oftast väldigt praktiska.

Likheten består nog helt enkelt i att vi funderar och ofta tänker relativt lika. Men så har han ju fostrat mig och jag har nog kanske påverkat tillbaka i åtminstone liten utsträckning de senaste åren.

En fantastisk pappa att prata med kring livets svåra frågor, politik, teologi. Äldre, klokare och lugnare.

Grattis Arnis! Love, Jullan

Lite ja och lite nej

Yes

* 2-2 i matcher. Underbart att kolla på matchen med andra äkta HV-fans

* Johan Davidsson är en riktig hockeyspelare


No

* Utestället "hotellet". Visserligen blev jag lite skeptisk i fredags när vissa hävdade att det var "jättebra, trots att det ligger i närheten av Stureplan". Jag ville ju dansa lite efter HV-segern i fredgs men istället möttas jag av: Uppknäppta skjortor, back-slick, tachno, obefintligt dansgolv och cahmpangeflaskor i hinkar. ALDRIG mer.

fredag, april 11, 2008

lite problem

...har haft lite problem med bloggen och några av de senaste inläggen och länkar. men hav förtröstan nästa vecka ska det förhoppningsvis fungera bättre o då kanske inläggen kommer åter.

Tills dess tar jag helg. Ikväll ska HC:s 29-årsdag (som är imorgon) firas med mat o dans. Hoppas att det faktum att vi ska kolla på en viss finalmatch inte ska förstöra stämningen : = ). Kom igen Håååve.

Några tips

1. Om man vill gråta ut ordentligt rekommenderar jag Tv4:s spårlöst. Jag grät floder igår kväll.

2. Om man vill lyssna på en riktigt bra låt inom "halv-smör-country-genrer" rekommenderar jag Carrie Underwoods "Jesus take the wheel"

3. Om man inte har Säkerts skiva måste man köpa den. Den är bra från början men växer ändå ständigt. Vilka texter!

onsdag, april 09, 2008

Det är för gött i dessa finaltider...

...spänning var och varannan dag. Vet dock ej riktigt vad jag gör om inte HV skärper sig ikväll. Nu drar jag ut till Spånga o kollar på matchen.

"Pingst-grejen": sista delen?

För er som är intresserade: Det här var så det svar jag till slut, efter alla dessa turer, fick från föreståndaren i Pingstförsamlingen i Jönköping. Jag har inte svarat på det här för vad ska man säga? Jag publicerar det här eftersom jag tog upp ämnet i Dagen och de sa att de skulle svara där. Det blev ju inget med det och jag tycker att även fler än jag (för jag vet ju att en hel del undrar) borde få se det.





Jag publicerar brevet som det är men har tagit bort namn, telefonnummer. Har också kollat med Pelle Hörnmark att det är okej att jag publicerar det här.

- Det har uppenbarligen inte tagits på allvar överhuvudtaget. Hade det gjort det hade ansvariga pastorer självklart lyssnat på undervisningen när jag hörde av mig. Eller åtminstone när jag kände mig nödgad att skriva i dagen eftersom jag blev lovad svar som aldrig kom.


- De tycker uppenbarligen (?) olika i församlingen. Detta är ju helt naturligt. Frågan är ju ändå om församlingen har en linje, vilket de ju hävdar att de har. Antingen borde de då
a) säga som det är, att de står för ensidig underordning i äktenskapet
b) Korrigera den undervisning som givits eftersom församlingens ledning inte står bakom den
c) Varit tydliga med att det finns olika tolkningar och presenterat dessa för ungdomarna/församlingen.

- i Punkt 2 redogörs sedan för församlingens syn, alltså har de en sådan vilket borde utesluta alternativ a och eventuellt också alternativ c ovan.

- i punkt 3 hävdas att man inte kan rycka ut undervisning ur sitt sammanhang. Nej, det kan man väl inte göra men menar pingstkyrkan att det är det jag gjort? Jag har lyssnat på hela undervisningsserien samt på undervisningspasset om manligt och kvinnligt kanske 7 gånger. jag har inte ryckt enskilda citat utan talar om undervisningen i sin helhet.

- Det går inte att både förespråka ömsesidigt underdnande och ensidigt, kvinnligt underordnande. sorry.

- Om de står bakom undervisningen, varför togs den bort från hemsidan?

well, jag har nu gjort vad jag kunnat i den här frågan. Jag hoppas att jag öppnat ett och annat öga. Men det är klart jag är besviken på svaret. För det är i mitt tycke inget svar på mina frågor.

Här är svaret:

Hej Julia,Först lite formalia. Jag skrev att jag skulle återkomma i slutet av maj2007. Detta tappade jag helt bort. Ber om ursäkt för det. Dessutom påminde du mig/ oss i mitten av juni. Sedan har du ytterligare påminnt oss en gångi tidningen Dagen.

Vill bara helt kort ge 3 punkter som sammanfattar vår/ min hållning irelation till den nämnda undervisningen.

1. Vår församling värnar mångfalden. Det betyder att vi uppmuntrarvarandras gåvor och olikheter. Om du lyssnar till våra predikantersundervisning på nätet så förstår du att vi är olika i vårt sätt attuttrycka oss. Det innebär att vi i våra samtal om undervisningen har olikauppfattningar om sätt att framföra budskapet och till viss del äventolkningsskillnader. Detta är inget problem för oss utan, tror vi,förstärker mångfalden i vår församling. Grundläggande för oss alla ärBibeln är vägledande och vårt rättesnöre.

2. Vår församlings fokus ligger i de värderingar som vi vårdar. En av demär allas lika värde. D.v.s. att ingen är längre jude eller grek, man ellerkvinna, slav eller fri osv. Vi står för allas lika värde med sammamöjligheter att tjäna i olika funktioner. Ex. så delas vår församlingsföreståndarskap mellan en man och en kvinna. Vi anser att alltunderordnande är ömsesidigt. Vi betonar våra olikheter främst utifrån deolika gåvor, personlighet och förmågor som vi är skapade med. Naturligtvisär vi skapade till man och kvinna med olikheter, men i Kristus har vi allasamma chans och förutsättningar.

3. Till sist. X och X som är de som undervisar i det aktuella sammanhanget äger vår 100 procentiga förtroende. De utgör ett viktigt komplement i vårt pastorsteam. Om man rycker ut deras undervisning ur sitt sammanhang så blir det missvisande var vår församling står. På samma sätt är det med lösryckta delar i allas vår undervisning. Hoppas detta bringar någon klarhet. Kan gärna fortsätta samtalet men då helst inte per mejl.

Allt gott
Pelle Hörnmark

tel xxx-xxxxxx

Ny Dagen-blogg

Anders Gustafsson, utrikesreporter på dagen börjar blogga via tidningens hemsida. En till blogg att följa med andra ord! Jag diggar Dagen-bloggarna som redan finns. Framförallt gillar jag att det verkar vara okej att deras reportrar har ganska fria händer kan tycka till. Inget åsiktsförbud eller att det blir sådär tråkigt och tillrättalagt. (det är ju annars inte lätt det där med att blogga när man har ett jobb som på något sätt har att göra om det man vill blogga om, typ politik och religion). En eloge för att det hittills verkar fungera bra på dagen. (även om jag kan tänka mig att det retar upp en och annan...)

Sommarplaner

har ansökt om semester och börjat göra mig planer. Hoppas nu att de går i lås. Idag har jag iaf köpt flygbiljetter till Barcelona så det är ju alltid en bra början iallafall...

och när det gäller mitt förra inlägg om studier så kommer det att ordna sig. Antningen får jag en individuell läsklurs eller så kan jag hoppa på den ordinarie distanskursen i höst. Super! Väldigt trevligt och snabbt bemötande från syon på Religionsvetenskapliga inst i Göteborg. sånt diggas! Kursen heter "livssyn, kultur och politik" och ges inom ramen för "tros- och livsåskådningsvetenskap". Har tidigare avverakt kursen i systematisk teologi. Inte för att jag egentligen har tid att plugga men eftersom jag nu vill så ska jag göra ett försök iaf.

tisdag, april 08, 2008

Lite mer studier...

Jag gillar religionsvetenskapliga instututionen i Göteborg. Flexibelt och trevligt. Hörde av mig om det finns möjlighet för mig att läsa en kurs på distans som jag har kvar för att kunna skriva c-uppsats såsmåningom (om jag skulle få för mig att jag vill det och tro det eller ej, trots min senaste uppsats-ångest och mitt löfte om att aldrig utsätta mig för det igen så lockar det)

Jag har nämligen läst en 5 p i systematisk teologi men behöver läsa en till 5 p (7,5 i det nya systemet) på c-nivå

Håll tummarna nu att det ordnar sig!

måndag, april 07, 2008

lite korta

* Mer singstar åt folket. I fredags körde vi ett antal timmar men jag längtar redan till nästa gång. Det enda jobbiga var att det tycks fullständigt omöjligt att slå Carro. men på något sätt måste det ju gå...eller?

* Jag sov till 12.30 i lördags. fatta! Värsta tonårsfasonerna ju. Dagen blev väldigt kort eftersom jag skulle tvätta, städa o sen iväg på inflyttningsfest relativt tidigt...Jag kanske behövde sova ut men det här det var faktiskt i mesta laget.

* Bra helg i övrigt med fikabesök i mitt hem, 153-gudtjänst, cykel o slapp i soffan.

* Ikväll inleds hockeyfinalerna. Jag kommer inte kunna se början för jag har styrelsemöte med min bostadsrättsförening. IDIOTISKT. Jag skriver protokoll och agerar paragrafryttare men jag ska göra mitt bästa för att att effektivisera tillställningen.

Heja Hv.

torsdag, april 03, 2008

Skämt eller ej?

I morse läste jag annonssidan i lokaltidningen "Mitt i söderort" som kommer ut en gång i veckan. Min blick fastnade vid en annons som löd ungefär som följer:

"80-årig man sökes till filminspelning av musikvideo. Du ska spela död. Hör av dig så beskriver vi manus"

onsdag, april 02, 2008

lite musik

Liza Lundkvist släpper ny skiva efter 15 år. Jag har de andra två som innehåller många fina om än ibland väldigt utlämnande sånger.

Jag gjorde ju vissa skivinköp på min resa. Ska nu börja att lyssna och förhoppningsvis få många stunder av mjutning. Vissa har jag köpt utan att ha stenkoll, andra för att priset lockade mig till att ha dem i mina ägor etc. Oavsett vilket blir det förhoppningsvis bra...

Vad sägs om:

- Gwen Stefani: love, angel,music,baby
- Soundtracket till O brother, where art thou?
- Alison Moorer: Getting somewhere
- Jack Johnson: Sleep through the static
- Carrie Underwood: Some hearts
- Shelby Lynne: Just a little lovin
- Kathleen Edwards: Asking for flowers

tisdag, april 01, 2008

Hemma igen

Hotellet var över förväntan. Min bokning var liet flexibel vilket gjorde att jag fick värsta lyxrummet med ett styck sovrum med dubbelsäng plus ett stort vardagsrum med soffa, bord, tv och litet kök. Jag tog taxi tikll hotellet för första och enda gången under min resa eftersom jag bara inte kunde hitta hållplatsen jag sökte. Tillbringade sista kvällen i USA med att äta Pizza-Hut, dricka cola, äta Ben & jerry och kolla in några fragångsteologer på tv som bad om pix till sina ministries.

Upp och iväg med den av hotellet ordnade gratis-skjutsen. Säkerhetskontrollerna går ju verkligen så snabbt så jag hade goooott om tid på flygplatsen. Särskilt med tanke på att planet var försenat en timme... vilket blev ytterligare lite till innan vi landade. Med tanke på att jag ursprungligen bara hade 1.41 mellan planen så kändes det ju litre svettigt. Men den nya lugna Jullan visade sig o jag tänkte: So what, det ordnar ju sig på något sätt.

Jag sprang från min gate till den nya gaten o hann! Jippie. Även detta plan blev dock lite försenat men jag är ändå impad över att mitt bagage kom fram. Om man får vara lite snobbig (o det får jag väl på min egen blogg) var väl inte flygresan sådär överdrivet positiv. Icke fungerande läslampa, ett par trasiga stolar, icke-fungerande radio, lite mat etc. Men fram kom vi o tre timmar efter landning var jag på jobbet efter att ha varit hemma, rensat posten o genomgått en välbehövlig uppfräschning.

Nu är jag sugen på att planera nästa resa. Det känns dock som att denna var vääääldigt lång. Kan nog bero på all tid jag trots allt spenderade själv. Hann tänka en hel del då.

Imorgon ska jag äntligen få träffa det senaste tillskottet till familjen, nämligen två-veckor gamle Charlie.