fredag, mars 31, 2006

Tillfällig besvikelse


Johanna tog med mig till berömda Götas vid Mariaplan för att smaka deras pizza som tydligen ska vara något alldeles extra. Tror ni inte att ugnen reparerades just för tillfället? Well, well. Lite äcklig mat kan man väl överleva, speciellt efter filmupplevelsen i form av "livet från den ljusa sidan". Det ska vara mitt motto för restan av helgen. Varken uppsats-politik- eller söndagsångest ska ges något som helst utrymme. Istället ska jag koncentrera mig på skön sömn, god mat, inspirerat och produktivt skrivande, trevliga människor och trevliga TV-program...

och tänka på vem jag får träffa på onsdag. Jag bjuder på en ny bild som jag fått av kära storasystern idag.

Varning!!

I morse när jag hörde nyhetsrubrikerna om att kristdemokraterna går uppåt i opinionen började jag gråta...

torsdag, mars 30, 2006

Tänk om...

...man aldrig kommer bo närmare sin familj än såhär? Jag skulle vilja träffa dem sådär på söndagseftermiddagar, äta köttig middag och bara umgås. Inte bara vid långa tillfällen sällan då det nästan (men bara nästan) kan bli för mycket av det goda. Love you!

skrutt-cykel

På väg hem från jobbet via biblan small det bara till. Punka på bakdäcket. Det var inte längesen jag hade cykeln inne på lagning efter mycket om och men. Så nu när det äntligen blivit cykelväder så spelar den mig ett spratt... Jag som redan kände mig lite lagom bekymrad. Ska nu bota det hela med god mat och lite TV innan kvällens pluggeri inleds... (Livet är egentligen bra, bara inte just nu...)

onsdag, mars 29, 2006

Måste avreagera mig...

Har ägnat lite tid åt att läsa partistyrelsens tre propositioner till Rikstinget med partiet i sommar. "Ett hederligare Sverige" och "En samlad Storstadspolitik" tänker jag inte beröra här i nuläget utan hoppar rakt på "En sammanhållen jordbrukspolitik". Trots att det gått några dagar sen jag läste den mår jag verkligen dåligt när jag tänker på den och blodet pumpar liksom snabbare runt i omloppet (åtminstone känns det så...)

I denna proposition nämns nämligen INTE ETT ORD om hur problematisk EU:s jordbrukspolitik. Propositionen borde självklart handla om hur vi ska kunna ställa om vårt jordbruk när vi får som vi vill med en reformerad jordbrukspolitik som skippar exportstöd, en massa subventioner och annat strunt. Men nej, inte ett ord om detta utan istället talar man om hur SVERIGE ska kunna tillskansa sig mer EU-pengar för att inte riskera att halka efter de andra EU-länderna. Så skruttigt. Hallå! EU:s jordbrukspolitik är en av de största bovarna till att människor hålls kvar i fattigdom... det väger liksom lite tyngre än att det fåtal som det faktsikt är som försärjer sig på jordbruk i Sverige ska få fortsätta med det till vilket pris som helst. Kan inte bönderna driva sin verksamhet utan subventioner kanske de ska byta bransch?

Men detta problematiseras inte av ps. Rädda att tappa bonde-röster eller? Istället ger man det oerhört spännande och nytänkande förslaget om att inrätta ett nationellt centrum för "fäbodbruk". Ja ni läste alldeles rätt.... Man bara känner den stora lusten att gå ut med en stor bred lansering....

Vardagslyx

Var nyss och skaffade mig ny frisyr. Hursomhelst; Varför går man inte till frisören oftare bara för att få uppleva det fantastiskt sköna när de tvättar ens hår?

tisdag, mars 28, 2006

tidig anmälan

Igår anmälde jag mig till ett bröllop i pingst. Förutom att jag är helhjärtat glad för de blivande makarnas skull ska det också bli spännade att få se hur ett riktigt norrlandsbröllop går till... Har aldrig anmält mig så tidigt till någon dylik tillställning och receptet är enkelt för att få tidiga anmälningar: tillåt anmälan via e-mail. Dessutom mycket skönt att slippa dra artighetsfraser med folk man kanske aldrig har träffat...

förbjudna textrader...

...bjuder årets schlager-final-låtar på. Vad sägs om:

"har min tidning i fred och en säng som är bred"

"alla vackra sms vill jag bara slänga"

"Jag går och shoppar, dricker dyra drinkar"

"Nu viftar jag på svansen" (fast den är iof ganska skojig också)


osv....

trängsel

Idag på väg till jobbet åkte jag spårvagn. Efter ett tag blev vi stående och varje meter vi flyttades framåt slutade med ett ryck. Spårvagnsföraren gjorde därför ett inlägg i debatten om trängselavgifter.

"Vi blir stående här för att det är någon slags bilkö för att folk är så dumma att de sätter sig och åker en och en istället för att vara lika kloka som ni och åka kollektivt"

Jag tror vi behöver göra något snart. I stan är det fortfarande mycket bilar, det är inte tillräckligt lätt att ta sig fram med cykel, luften är typ hur dålig som helst.... Kanske är pengar det ända som biter?

Ella och Vitryssland

Ella Bohlin deltog igår i ekonominyheterna på fyran och angående Sveriges affärer med Vitryssland. Kolla in inslaget lite drygt en minut in i programmet här

måndag, mars 27, 2006

Stilla Rum

På högskolan i Malmö har man inrättat ett stilla rum som bland annat används av kristna och muslimer för et stunds eftertanke, bön eller vad man nu vill hitta på. Jag tror det behövs fler sådana här initiativ. Religionen är för många otroligt viktig och även de som inte har en uttalad tro kan ju självklart också ha behov av stillhet mitt i den stressade tillvaron. Människan leva inte av bröd allena.

Public Service

Är det någon gång man verkligen önskar att Public Service i form av TV agerade mer i enlighet med mitt intresse så är det en kväll som denna när HV spelar den andra av sju möjliga seminfinaler. Tur att radiosporten finns iallafall...

Glass

Efter att det snöade igår måste man ju liva upp sig med något. Ett förslag är att testa nya glassar. Jag har redna hunnit med GB:s banan-variant och den får helt klart godkänt.

lördag, mars 25, 2006

Våfflor


"Grattis" på våffeldagen! Ska iväg till en kompis o äta ett par nu, har ännu ej haft anledning att plussa på vuxenpoängen med ett eget sådant...

Jensens...igen

Idag på väg hem från parti-kampanjande i Angered såg jag det som Isa redan tipsat om men som jag ändå inte riktigt vågat tro på; jensens öppnar verkligen vid brunnsparken. Det tråkiga är dock att det dröjer tills juni...

Sanktioner

Nu läser jag att EU och USA planerar sanktioner mot Vitryssland med tanke på det som har hänt. Att massgripanden sker i ett land så nära känns naturligtvis väldigt märkligt och paradoxalt. Ska bli intressant att se vilka sanktioner det blir och hur reaktionerna blir... tänk om det kunde få positiva följder för den demokratiska oppositionen. Vilken lycka!

avvänjning


Tvingade mig själv att inte gå in på apoteket tidigare idag. Jag visste hur det hade slutat. Nämligen med inköp av ännu ett nässpray. Så nu är jag inne i den förhatliga processen att göra sig av med beroendet... men efter tre veckors konstant sprayande kände jag att: Nu får det vara nog! Fråga mig om jag fortfarande tycker det inatt när jag vaknar och munnen är torr som fnöske!


foto:apoteket.se

Utmattad

En händelserik dag till ändå. Pyssel med hushållsutskickstexter, deltog i kristdemokraternas närradio, annat jobbande, träffade min trevliga vän Anna (alltid trevligt att få dela uppsatsarbetet mödor med dig!), skrubbade toaletterna i kyrkan och är nyss hemkommen från Lina där även Oscar, Eken, Camilla o Ove befann sig.

Nu är då frågan: klockan är halv ett och egentligen skulle jag väl plugga lite... men det blir väl som det brukar... Ingenting.

fredag, mars 24, 2006

Oscis mot Götet

Min goda barndomsvän Oscar är på väg till Göteborg från Norrköping. Stackaren hoppas på kryckor så jag och Bankerydsbrudarna befarade ett tag att vi skulle få klara oss utan hans sällskap i helgen. Sicken tur då!

torsdag, mars 23, 2006

Intervjuer

Efter ett antal intervjuer i mitt pågående uppsatsskrivande känner jag hur jag redan blivit så mycket bättre jämfört med de första intervjuerna jag gjorde. Då kunde jag knappt lyssna på mig själv men var ju så illa tvungen eftersom intervjuerna skrivs ut ordagrant... Nu känns det nästan lite tråkigt att intervjuandet snart är slut eftersom det varit väldigt spännande...Dock är det mycket skrivande kvar. Men målet är fortfarande att uppsatsen ska in i slutet av maj. Det är flera år sen jag var ledig utan en uppsats hängande över mig och i sommar lär jag behöva mina tre veckors semester. Nu tillbaka till intervjuutskrifterna...

Bortom Syndakatalogen

På bokrean köpte jag en riktig tegelstensliknande bok av Björn Cedersjö med titeln "Bortom syndakatalogen - en studie av svensk frikyrklig etik från 1930-talet till 1990-talet". Det är en doktorsavhandling och visst låter titeln spännande? Några av frågorna boken undersöker är:
* Vad är egentligen kristen etik?
* Hur lär sig människor vad som är rätt och fel?
* Varför förändras normer och värderingar?

På baksidan kan vi också läsa följande: "Lite ironiskt sa man förr att frikyrkliga hade en 'syndakatalog': de fick exempelvis inte snusa, dansa eller ha sex före äktenskapet. Cedersjö försöker gå bortom 'syndakatalogen' och se hur etiska regler formats och förändrats. Studien visar hur varierade synsätt varit över tid och i olika samfund. Särskilt undersöks normer och värderingar kring äktenskap, skilsmässa och omgifte"

Så... detta känns som en bok man skulle vilja diskutera med någon och också få lite peppning att sätta igång...! kanske har ngn av mina läsare redan läst den?

varning

På kristdemokraternas interna first class har jag varit uppkopplad i 28 veckor 1 dag 13 timmar och 12 minuter. Detta trots att jag bara varit anställd i några månader samt att jag bara haft tillgång till bredband ett och ett halvt år... varning?

TV-kändis ?

Blev nyss intervjuad av några journaliststudenter här på kansliet om vad jag tycker om att partier ska få göra reklam i någon lokal kanal? Deta hela var väldigt käckt. Käckaste var det nog när den ena frågade om vi som parti inte fick pengar från kyrkorna... "De gillar väl er"?
Resultatet sänds på Öppna kanalen idag 16.30 ;)

onsdag, mars 22, 2006

Indiskt=livsfarligt

Indisk mat är ju oftast mycket god och dessutom är de indiska restaurangerna här i Götet billiga. Dock kan det vara förenat med livsfara att äta indisk mat. Mina trogna läsare kanske minns att jag i slutet av hösten var det väl(?) trodde att jag skulle dö för att jag fick upp något så starkt så starkt. Vissa av er kanske trodde att jag överdrev då eftersom jag knappast är känd att vara härdad när det gäller starkt kryddad mat.

I morse fick jag dock den bekräftelse jag behövde på min egen upplevelse (även om jag själv aldrig tvivlat) från Marre när hon skrev:

"Har jag berattat att jag upplevt samma fruktansvarda chili-chock som du?? Jag at - ja just det indiskt, och efter nagon timme borjade jag grata, svettas, springa efter nagot att stoppa i munnen....helt sjukt. Jag erkanner att jag tvivlade lite innan men nu har jag full forstaelse for vad du gick igenom!"

Marre är den tåligaste person jag vet... så nu vet vi att den indiska maten kan vara farlig. Men eftersom den är god och billig så kanske det ändå väger tyngre...?

Nämnd och studiecirkel

Avverkade igår ett ganska långt sammanträde med stadsdelsnämnden eftersom vi hade över 40 ärenden. Bland annat ställde vi oss positiva till byggplanerna på eklandagatan (vid mossens BK ca). Där ska det byggas hyreslägenheter, studentbostäder, seniorboende, lägenheter för funktionshindrade och förskola. Tror det blir mycket bra. "Mossens vänner" lär väl dock överklaga men förhoppningsvis ska det inte dröja alltför länge innan byggandet är igång.

Efter det cyklade jag i rasande tempo till Isa. Eftersom det var in första cykeltur på länge igår är ju också konditionen därefter... Hos Isa var också Helen, en något förminskad skara jämfört med hur många som egentligen ingåri cirkeln. Hursomhelst. Mycket god mat och trevliga diskussioner blev det men jag ska väl inte sticka under stol med att det efterföljande sing-star-sjungandet var allra roligast.

Nu är det en ny dag med nya möjligheter... ehhhh...

tisdag, mars 21, 2006

bra för egot

Min vän och kollega Mathias överraskade mig när jag kom till jobbet i morse. Jag kollade in hans blogg (Jag använder bloggbevakare och den är lite seg på att fixa uppdateringarna så inlägget är en vecka gammalt...) och fann något som onekligen var mycket bra för egot. Jag diggar dig också ;)

måndag, mars 20, 2006

Debatten

Debatten gick bra. Jag pratade väl ungefär en tredjedel så mycket som de andra tre deltagarna men förstår inte riktigt poängen med att mala på om något jag inte har en åsikt om. Bäst gillade jag att inleda och fick vara sist vilket gjorde att jag inte kunde hålla mig från att angripa sossarna. Det var i praktiken så att det var jag, en centerpartist och en moderat mot en sosse. Moderaten, Göran Lindblad gick nämligen emot partilinjen när det gäller nollställningsbeslutet tex. Sossen däremot hade jag väl typ inget gemensamt med. Tänk om moderaterna i allmänhet var mer som Göran i denna fråga...det hade varit grymt. Debatten gjorde iaf att min vilja till maktskifte förstärktes många gånger om...

Debatt

Fick idag reda på att jag ska debattera flyktingpolitik på Göteborgs stadsbibliotek kl 17. DEt är visst ett antal nuvarande eller tidigare riksdagsledamöter. Tur att man inte har en överdriven respekt för sådana. Flyktingpolitiken engagerar mig ju mycket så jag ska göra mitt bästa!

söndag, mars 19, 2006

Bögfaktorn

Vi var nervös innan, jag och mitt TV-, mys- och terapisällskap Johanna. 10 minuter in i programmet konstaterade vi att programmet knappt handlade om kristdemokraterna och att det nog inte skulle bli så farligt ändå... Snarare fick det Grevle och co. att framstå som utan makt i partiet. Tycker att Hägglund och Alf var riktigt bra! Bäst av alla var Slottner. Jag är inte förvånad. Sig själv fick man se i bild när Emma Henriksson pratade. Jag såg nöjd ut då. Scenerna från KDU:s riksmöte gjorde att ögonen tårades. Alla känslor och den glädje jag kände när Erik blev vald kom över mig. Ni som inte varit med i en ordförandestrid har antagligen svårt att sätta er in i hur engagerad man blir...

Hursomhelst. Vad ville dokumentären komma fram till? Att det finns en stark kristen-fundamentalistisk opinion? Jag gillar dock inte när de benämner gruppen som bibeltrogen. Så enkelt är det inte. Jag skulle antagligen exemplevis klassas som bibeltrogen. Ändå känner jag ingen som helst lust att delta i något som närmast kan liknas vid ett hyllningsmöte till Åke GReen.

Med lättnad kan jag nu gå och lägga mig och mjuta av ett avsnitt av sjunde himlen..

Dokument Inifrån

Ikväll klockan 20.00 sänder så SVT sitt program om kristdemokraterna och man har valt att kalla det "kristdemokraterna- bögfaktorn". Jag skulle ljuga om jag sa att jag känner mig väl till mods. Dels för att det säkert finns en del att gräva upp men kanske ännu mer för att det av 50 timmars intervjumaterial går att få ihop ganska mycket om man har en klar tes man vill driva.
Hägglund och Svensson skriver om detta och att utrymmet för olika åsikter krymper i DN idag. Läs här.

Vågar nog inte kolla på programmet själv så jag måste se till att skaffa ett TV-sällskap som kan visa förståelse för nervositeten och den eventuella paniken som kan uppkomma. Någon som känner sig manad? ;=)

Misstänkliggörande

Kollade in Existens som handlade om Intelligent Design/darwinism etc. När de från programmet sa något om "kristna", tex "många av de forskare som förespråkar ID är kristna" så kom det direkt ett inklippt inslag från en karismatisk samling från 80-talet. Detta hände flera gånger under pogrammet? Jag tycker det verkar som ett väl enkelt sätt att avfärda forskningen. Och har de inga nyare bilder från en gudstjänst i SVT:s arkiv?

Vitryssland

Idag går vitryssarna till val. Resultatet kommer väl inte direkt mottas med spänning... Så bedrövligt att människor tvingas leva under diktaturens ok. Jag borde göra mer.

Jodå...

Jag blev rätt nöjd över Carolas seger. Hade dock ingen klar favorit men efter att ha fortsatt kvällen med att titta på en inspelning av Carolas bröllop känner jag mig övertygad (hmm). Övertygad redan från början var pappan till värdarna Johanna och Daniel, nämligen Johan som ringde på Carola oavbrutet under hela programmets gång...

lördag, mars 18, 2006

Politisk seger

Vi hade också uppe det kommunala valmanifestet för behandling på stämman. Till min stora glädje vann mitt förslag om att ändra ett NEJ till ett Nej bifall ;)

upplösningen närmar sig

kl 20.00 sker en av årets största händelse. Såhär när de fyra deltävlingarna är genomförda konstaterar jag att finalfältet trots allt är ganska intressant. Vet dock inte vem jag ska heja på.. och eftersom jag är en tävlingsmänniska är det lite jobbigt.

Dessa är möjliga:
Carola
BWO
Rednex
Andreas Johnson

Mittemellan
Magnus Carlsson


Uteslutna
Magnus Bäcklund
Poodels
Kicki
Linda Bengtzing
Björn Kjellman

Lutar nog åt BWO ändå... Men har bestämt mig för att ha ett öppet sinne tills alla sjungit...sen sätter jag ner foten ;)

Stämman idag gick bra. Skötte mathållningen som ett proffs (vilket jag ju också är...)

Veckans hemska upptäckt är annars att det kanske är 30 år kvar med PMS...

TP och Kuba

Förlorade på TP ikväll. Inte bra detta. Det vore typ hur bra som helst om man var lite mer allmänbildad. Det är nog det jag ska bli när jag blir stor tror jag. Det var iallafall en mycket trevlig kväll med Jonatan, Olof, David, Matilda, Johanna och Granen. Vi bjöds dessutom på något grabbarna får stora vuxenpoäng på; toscakaka.

Dygnet har också blivit 18 mars, årsdagen då Castro gjorde massarresteringar på Kuba. Många av dem sitter fortfarande fängslade under fullständigt bedrövliga former på grunder som är allt annat än okej. Läs mer om fångarna här.

Imorgon måste jag gå upp tidigt. Det ska fixas mat och grejer till partiets stämma på Annedalsgården. Hoppas jag inte glömt något...

torsdag, mars 16, 2006

jodå...

...några motioner blev det om klädsel, sång och annat. Spännande va? Det var hursomhelst trevligt att träffa vänner, men nu känner jag mig ganska slut efter en heldag på kansliet o borde egentligen plugga och pilla med KDU, men det vore nästan omänskligt seriöst...

Idétorka

Vi ska ha motionsskrivarkväll med KDU Göteborg. Eftersom vi motioner är ett av de mest effektiva sätten att visa att vi är bäst på så vill man ju bra gärna åstadkomma något vettigt. Jag gillar att skriva men idag är det idétorka. Ni som har förslag på ideér KDU borde anamma, hör av er illa kvickt!

onsdag, mars 15, 2006

Jensens


Vad hände med den utlovade göteborgslanseringen av Jensens? Och jag som aldrig är i Stockholm heller längre...

Städdag

Idag fejas det för fullt på kansliet på Drottninggatan. Jag, Jakob, Peter och Matilda är alla i full gång! Jag har hand om köket vilket uppskattas då det innebär att jag slipper källaren där det säkert är minst 40 grader... Iof klagar jag på kylan men det där är väl bra..

tisdag, mars 14, 2006

Crash

Hyrde bion i mitt hus ikväll och fick sällskap av Granen, Johanna och Daniel. Tillsammans avnjöt vi filmen med diverse tilltugg. Tyckte att filmen var bra! Klart sevärd. Och otroligt skönt att leva sig in i sitt egna liv med de små beymrena som ofta uppfyller ens tankeverksamhet onödigt mycket. Nu dags att sova för att samla kraft inför morgondagens städdag på kansliet!

Ärkebiskopsvalet

Jag tycker det är jättespännande att se vem som blir ny ärkebiskop i Sverige. Ragnar Persenius, Anna-Karin Hammar, Carl-Erik Sahlberg, Thomas Söderberg elller Anders Wejryd. Det är frågan de som får rösta måste ställa sig... Jag har en personlig favorit och jag tror inte det är så svårt att gissa vem. Kanske ska inte jag som icke-medlem ha åsikter om detta, men det vore ju iof ett konstigt resonemang om jag inte fick tycka till om något jag inte är medlem i. Får jag då heja på en amerikansk presidentkandidat?

Tejics

Många skriver på för för familjen Tejic som drabbats av byråkrati när den är som sämst och nu ska utvisas i Sverige, på grund av ett åtta timmar långt besök i Norge. Jag blir så trött! Det finns en hemsida där du kan skriva på uppropet. Läs också Dagens artiklar i ämnet här och här.

söndag, mars 12, 2006

lagom bittert

Tråkigt att Patrik Isaksson inte gick vidare... tillbaka med jury. Elitism i lagom portioner är bra. Jag har dock vägt upp det ledsna med att lyssna på godingar som "du gör mig hel igen" med Cajsa-Lisa Ejemyr och lite andra fantastiskt smöriga låtar med Date och Andreas Lundstedt.

Hörde för övrigt från Carro att Darin hade haft en anti-sprit-tröja på sig på en spelning däruppe i norr. Ännu en anledning att köpa hans svängiga skiva.

nu dags att ladda inför ny arbetsvecka. Vad kan passa bättre än ett avsnitt av Sjunde Himlen?

2:a chansen

Har på 2:a chansen i bakgrunden samtidigt som jag gör nytta, allt i syfte att hålla söndagsångesten på lagom avstånd. Men det faktum att jag spelar in både sjunde himlen och Floor Filler gör att söndagskvällen nog kan bli nice ändå. Har annars idag hunnit med kyrka och indonesisk mat.

Jag blir uppriktigt ledsen om inte Patrik Isaksson går vidare till Globen... Vill dessutom att Rednex tar den andra platsen. Couyntry i melodifestival ska självklart premieras och låten blir bara bättre och bättre om man lyssnar några gånger...

lördag, mars 11, 2006

Sjödin

Lyssnade just på Ekots lördagsintervju. Fick stänga av ljudet ibland för jag tyckte det var så pinsamt. Anna Sjödin tycker inte att det är några som helst problem att fortsätta som ordförande för SSU om hon blir åtalad för "krogbråket" och drar istället massa klyschor om "högern" som naturligtvis är ond. Intervjun ger ett gnälligt, tråkigt intryck och det är sånt här som gör att jag känner mig som ett riktigt högerspöke, dock ett snällt sådant ;)

Sjunde Himlen

Underbart, moral-kake-seriens sista säsong sänds med start imorgon söndag kl 18.10. Kanal 5.

pojken och vargen

Just nu är brandlarmet i mitt hus igång på högsta volym. Jag upptäckte det för att jag var nere med tvätten. När man är i min lägenhet hör man nämligen ingenting. Jag tar på mig och går ut. Inte en människa utanför huset. En kille dyker upp men ingen av oss ser någon rök och går in igen. Hör från en granne som bor närmare larmen att de tydligen går titt som tätt. Ingen tar dem således på allvar; känns lagom bra om en verkligen brand skulle starta...

fredag, mars 10, 2006

Besök från Norr

I eftermiddag ska jag träffa självaste Carro som besöker stan med anledning av melodifestivalen. En natt hos mig blir det. Ska bli så trevligt att du kommer!

Politikerträff

Dialogmötet igår höll på att sluta illa för mig. Precis innan jag skulle dit satt jag på en stol och insåg hur kallt det blev på benet. Mina favoritbyxor hade spruckit! Lagom käckt att ha ett stort hål på låret... Jag satsade på den kobenta-varianten och gick dit ändå. Tror inte det syntes. Men nu måste jag ju köpa nya byxor då de trots ett idogt lappande ändå inte vill hålla.... PUST

torsdag, mars 09, 2006

Ställs till svars

Ikväll har de som bor i centrala Göteborg chansen att träffa sina politiker i stadsdelsnämnd centrumoch ställa dem till svars. Jag är då en utav dessa. Tillställningen äger rum i Betlehemskyrkan och jag hoppas att jag ska få lite frågor och gärna några som handlar om något annat än bostadsbyggande (eftersom jag är sten-för och de boende tenderar att vara emot). Vi får se vad som händer. (försöker skapa lite dramatik)

Men först ska jag till biblan och plugga!

onsdag, mars 08, 2006

Carro TV-kändis

Caroline Nilsson, Umeås klarast lysande stjärna har ikväll debatterat jämställdhet i Västerbottensnytt. Kolla in henne genom att gå in på denna sida, uppe till vänster finns sedan en länk där man kan hitta till de senasta sändningarna. Välj onsdag 19.10. Ungefär 4 minuter in i programmet kommer hon.

Nina i TV

En av mina favoritpolitiker, Nina Ekelund medverkar i SVT 24 kl 18.10 och ska där bland annat debattera föräldraförsäkring mot Gudrun Schyman. Kan bli riktigt intressant!

8 Mars

Så är den här, den Internationella Kvinnodagen! Grattis säger jag till alla systrar därute ;) Jag tycker att denna dag verkligen ska ägnas till att lyfta blicken något. Jag är den första att erkänna de jämställdhetsproblem som finns i Sverige men vi får inte fastna i våra egna problem. Fortfarande finns det ett så enormt kvinnoförtryck runt om i världen där kvinnor bokstavligt talat inte är värda mycket. Jag kan bli så frustrerad när människor i Sverige numera gör sig lustiga över jämställdhet och tycker "att det har gått för långt" eller att vi borde inrätta en "internationell mansdag". Då inser jag att man som sagt, borde lyfta blicken lite, alternativt förklara för en flicka som inte får följa med till skolan dit hennes bröder går att "jämställdhetsarbetet har slagit över" Lycka till!

Alf i soffan

Kollade in Alf Svensson i morgonsoffan i SVT i morse. Han var där med anledning av den artikel han skrivit som jag tidigare har länkat till. Jag tycker att han klarade sig väldigt bra och framstod som mycket ödmjuk, vilket det är väldigt många som inte klarar. Jag blev nästan förvånad över mig själv när jag tyckte att Alf tom kunde ha ifrågsatt vissa saker ännu tydligare. Men jag är nöjd.

tisdag, mars 07, 2006

Ny kollega!

Jag har fått en ny kollega på kansliet. Det är Matilda Stålbert som börjat jobba som KDU-ombudsman i Göteborg. Eftersom Matilda är grym på det hon gör samtidigt som hons är en god vän är jag super-nöjd!

måndag, mars 06, 2006

snabelproblem o ABC

har ni sett den där nezerilreklamen eller vilket märke det är med elefanten har ont i snabeln? Det har jag också... är typ jämt täppt i näsan och har fortfarande inte lärt mig att snyta mig. snabeln ställer till det. Nåväl, nog om det.

Hade ABC utbildning på kansliet och Per Landgren snackade ideologi, vilket innebar att jag fick många skratt eftersom Per är så oerhört underhållande. Per sa också "jag hoppas att det inte var för simpelt". För er som känner Per så förstår ni att det är mycket svårt att tänka sig att Per skulle ha ett "simpelt" föredrag. Det var oerhört inspirerande. Roligast var kanske att vi var nästan 15 personer, de flesta helt nya medlemmar och i alla åldrar och dylikt. Riktigt skoj.

Fats jag orkar knappast plugga nu utan ska nog kolla på Reinfeldt-programmet från igår. Ifall att jag missade något :)

söndag, mars 05, 2006

Alf om abort

Bland andra Alf Svensson har skrivit en artikel om abort som iallafall jag tycker är läsvärd. Tycker att den håller en föredömlig ton. Författarna ifrågasätter bland annat det faktum att det närmast är tabu att prata om frågan i Sverige och att debatten tenderar att bli väldigt poraliserad. Frågeställningarna är alldeles för viktiga för att sopas under mattan eller hamna på öppet slagfält mellan "liberaler" och "motståndare".

lite bilder från helgen



lördag, mars 04, 2006

Barnvälsignelse och katastrof

Idag har Lilly fått lite extra välsignelse. Vi samlades i Hakarps Norra Missionshus och därefter hade vi trevligt fika i IKHP-stugan. Det var minst sagt många barn på plats. Det var mycket fint och jag kunde självklart inte hålla tårarna borta...

Kvällen avslutades sedan med melodifestival och väl den största skrällen hittills. Den fullkomligt vidriga hårdrocklåten var ju som ett skämt. Jag hoppades på BWO och Patrik Isaksson (trorts att jag inte riktigt kan bestämma mig för vad ja tycker om honom...)

Bilder kommer senare när jag lämnat föräldrarnas seeega uppkoppling!

fredag, mars 03, 2006

Fasligt tjötande

Alltså vilke tjöt det är om fågelinfluensan. Hur många människor har egentligen drabbats? Sen kan jag i och för sig se problematiken för de fattiga människor som riskerar att bli av med sin försörjning men hur många nyhetsinslag handlar om de? Jag är inte skraj men lite tur är det kanske ändå att det är riktigt kött som står högst i kurs hos mig.

Har precis satt i mig en ryggbiff tillsammans med mor och far. Dagen till ära är det 33 år sedan de blev ihop, jag försökte få dem att berätta lite detaljer men det gick inget vidare ;)

Nu blir det en riktig hemmakväll tror jag bestämt med glass, tv och läsning.

Folkpartiet och Alkoholen

Den kände (åtminstone i frikyrkokretsar) Roland Utbult hade i tisdags en debattartikel i Dagen som bland annat handlade om alkoholens offer. Han är kandidat för folkpartiet i Bohuslän. Jag tycker folkpartiets alkoholpolitik är skrutt och skrev därför ett svar som kanske blir publicerat. Ni får iallafall läsa det här...:


Roland Utbult som är riksdagskandidat för folkpartiet menar i Dagen 28/2 att alkoholen är ett av de största hoten mot folkhälsan. Denna slutsats delar jag till 100% och uppskattar att Roland Utbult tar med sig sina mycket värdefulla erfarenheter in i politiken. Däremot är jag inte alls med i resonemanget till varför ett engagemang för att minska alkoholens skador skulle leda till en röst på folkpartiet. Tvärtom är det ju helt utan logik då ju folkpartiet driver linjen att skatt på alkohol ska sänkas. Forskningen och erfarenheter från andra länder såsom exempelvis Finland visar att skattesänkning leder till ökad konsumtion. Ökad konsumtion leder till ökade alkoholskador. Så enkelt är det. Kristdemokraterna avvisar med kraft förslagen om sänkta skatter och menar att vi ska göra allt för att få andra länder att följa vårt exempel med en hög skattenivå, behålla systembolaget och vara lite tuffare mot EU när det gäller de löjligt höga införselkvoter som idag råder inom unionen. Dessutom vill vi naturligtvis satsa på en förbättrad vård av dem som fastnat i missbruk, motverka alkoholreklam samt satsa på ett förebyggande arbete där det talas klarspråk om farorna med alkoholen. Min fråga till Roland Utbult är därför: Vad gör folkpartiet till ett bättre val om man tycker att en ansvarfull alkoholpolitik är en prioriterad fråga?

torsdag, mars 02, 2006

Huskvarna

Nu har jag landat hos föräldrarna i Huskvana. Ska bli väldigt skönt att spendera helgen här. Imorgon kommer syster, svåger och Lilly också. Det vankas nämligen barnvälsignelse på lördag. Besöket i Lerum gick bra även om vi led brist på material. Pensionera Persson knapparna gick åt illa kvickt. Hägglund talade för en ganska stor skara gymnasielever och bäst var han i svaren om utvecklingsländernas situation. Han uttalade sig skarpt emot EU:s jordbrukspolitik och jag hoppas vi får se mycket mer av detta.

Dagens +
sällskap i form av Matilda och Olof
Italienaren som bakade god pizza
Hägglund
att få träffa världens bästa Ulle


Dagens -
min förkylning
att lämna en stökig lägenhet

Nu ska jag och Pappsen mysa till "Commander in Chief"

Hägglund i Lerum

Är precis på vippen att ge mig av med destination Lerum. Göran Hägglund ska nämligen besöka och tala för ett gäng gymnasieelever. Jag, Matilda och Olof ska väl utgöra något slags kampanjteam och dela ut material och förhoppningsvis värva lite medlemmar! Det var ganska längesen jag var på en gymnasieskola så det ska bli skoj! Önska mig Lycka till!

onsdag, mars 01, 2006

HC Bloggar

Min kära vän Hanna Carlsson (mer känd som HC) bloggar direkt från sitt liv i Nairobi. Längtar tills hon kommer hem men tills dess är jag glad och tacksam för internet som underlättar det mesta...

duktig?


Jag sitter och ringer människor jag inte känner för fullt. Snacka om att konfronteras med sina värsta rädslor. Om några månader kanske jag och telefonen är typ bästisar?