lördag, juni 11, 2005

Nostalgi o Public Service

Jag bara älskar Public Service! Svt och Sr kan rädda de flesta dar! inte nog med att så många program är är värda att titta eller lyssna på, i princip allt läggs ju dessutom ut på nätet också!
favoriter: Casino i p4 (Söndagar 20-23)
God morgon Världen i p1
Studio 1
Tracks i p3
Existens (svt)

Underbart! Detta får mig också att tänka på KDU:s gamla program där mycket utrymme ägnades åt just radio och tv. (det jag har framför mig antogs 1971 i Falköping och 1972 i Umeå)

"den i vårt land bedrivna programverksamheten i radio och TV skall med ensamrätt skötas av ett enda av svenska folket ägt företag"

Det står också mycket annat läsvärt i programmet så jag kan väl bjuda på några väl valda godbitar när jag ändå är igång:

"KDU hävdar att den kristna etiken och människosynen bör vara grund och vägledare för samhällsarbetet. KDU kan därför inte placeras in på den åldriga vänster-högerskalan. Den dragkamp mellan borgare och socialister, som i decennier kännetecknat svensk politik, har skapat en ideologisk tristess och åstadkommit en politisk miljöförstöring som måste motarbetas och besegras. KDU vill genom samförstånd och samarbete förmå en ny politik. Detta är den tredje vägen."

"Vi i Sverige bör acceptera en mindre snabb standardökning för att bättre kunna hjälpa u-länderna"

"KDU arbetar för att ändra och utvidga innehållet i begreppet levnadsstandar. Konsumtionssamhället bör ersättas av förvaltarskapssamhället"

AMEN!

Nu ska jag återgå till städning!

7 Comments:

Blogger Dag Elfström said...

Är du alltså emot fri radio och tv`??!!

3:59 em  
Blogger Julia said...

Nej då, oroa dig inte! ;) Folk får starta och driva hur mycket radio o tv de vill.

4:45 em  
Blogger Robert said...

1072 i Umeå.... då har KDU hållt igång en stund ;-)

6:50 em  
Anonymous Anonym said...

Var det inte på den tiden KDU var för löntagarfonder också?

10:29 em  
Anonymous Anonym said...

var det inte på det tiden KDU var kommunistiskt också?

6:28 fm  
Blogger Julia said...

nej, det var ju inte det! har också sett affischen du talar om. I Handlingsprogrammet jag citerade ur finns däremot fina illustrationer på hur biståndpengar ska fördelas mellan sida och missionen för att ändå åstadkomma samma sak ;O

12:56 em  
Anonymous Anonym said...

Statligt radio- och tv-monopol... politik för standardsänkningar (d.v.s. MOT ekonomisk tillväxt)... det är intressant att den "progressiva falangen" av KDU är mer lik miljöpartiet än kristdemokraterna.

2:13 em  

Skicka en kommentar

<< Home