måndag, januari 26, 2009

Dagens fråga

Varför anser så många att det är okej att till och med i stora eller relativt stora "folksamlingar" fråga någon som är singel högt och ljudligt hur det går med det eventuella kärlekslivet? (syftar alltså inte på vänner som ärligt och av omtanke undrar!).

Det är ju liksom knappast så vanligt att börja fråga någon just högt och ljudligt om hur de egentligen har det i sina förhållanden och äktenskap?

Eller?

4 Comments:

Blogger Meeri said...

Det där är en fråga jag också velat lyfta.. I synnerhet som jag är extremt tillfreds med att vara singel och inte på något sätt har några ambitioner att skaffa någon karl!!! De borde låta bli att fråga så mycket.

9:23 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag tycker i och för sig att det borde vara mer ok att ärligt fråga hur man har det i sitt förhållande/äktenskap. Fast inte kanske i det där höga och offentliga sammanhanget, men generellt så är vi alldeles för försiktiga med att verkligen fråga och verkligen våga svara.

Men det är egentligen en helt annan fråga än den du skriver om - för där håller jag med :)

2:24 em  
Blogger Julia said...

Lydia, du har rätt. Är jag förvånad över det? inte direkt. :)

3:38 em  
Blogger Daniel Sturesson said...

Jag tror att det kan ha att göra med att de som ställer sådana frågor offentligt oftast inte själva är singel och därför inte riktigt reflekterar över om det är en trevlig fråga att få eller inte eftersom de aldrig får frågan själv.

Men den som får en sådan fråga tycker jag gott kan svara med en motfråga i stil med "Ja, hur är ditt äktenskap då?"
Då skulle nog folk haja till och fundera på om frågor om kärleksliv överhuvudtaget bör ställas inför publik.

1:48 em  

Skicka en kommentar

<< Home