måndag, september 24, 2007

Koppeltvångsföljetongen

Nu är det verkligen på g. Jag är på löpet på gp:s hemsida idag...haha ;) Hoppas, hoppas, hoppas att den går igenom. Isåfall ahn jag iallafall åstadkomma något innan det var slut med kommunpolitiken.

6 Comments:

Blogger M�rkbl�Gbg said...

Hej Julia!
Jag vill bara börja med att säga att jag röstat på KD i de senaste två valen. Din motion om koppeltvång har nu gjort att jag får leta nytt parti till nästa val.
Precis som det står i artikeln är det mycket ovanligt med problem med lösa hundar. Att människor sedan har en ogrundad rädsla är inget man löser genom att förbjuda lösa hundar. Vilket sorts samhälle skulle vi få om vi förbjöd allt som många människor är rädda för? (Flygplan, spindlar, etc)
Självklart MÅSTE hundägaren ha uppsikt över sin hund men att skapa ett förbudssamhälle var det sista jag ville när jag röstade på KD. Jag som trodde att ni stod för tolerans och personlig frihet.

9:46 fm  
Anonymous Anonym said...

tipps läs på först börja med Cesar's Way - The Natural, Everyday Guide to Understanding and Correcting Common Dog Problems

efter det kanske du har kunskap att uttala dig om saken.
Det är tråkigt med politiker som är illa pålästa och fördomsfulla

Från hunden Boss

11:29 fm  
Anonymous Anonym said...

jag hejar på förslaget

6:45 em  
Anonymous Anonym said...

jag med!

7:42 em  
Anonymous Anonym said...

Ja, då var det klart då. Det blir inget koppeltvång i Göteborg.
Kanske, med lite tur, kan du hitta något annat som du kan lägga in som förslag till förbud.

Är din drivkraft till detta förslag att "åstadkomma något innan det var slut med kommunpolitiken."?
Det kunde alltså ha blivit vad som helst. Dagsformen avgör.
Tragiskt, tycker jag.

Men om du lider av hundfobi så finns det hjälp att få.

12:20 em  
Anonymous Anonym said...

Kan inte låta bli att fnissa lite åt att detta med koppeltvång tycks väcka så oerhört starka känslor. Att man tex är beredd att byta parti för ett sådant förslag... Ha ha... hur ser man då på samhället och världen. Dessutom verkar alla hundägare ta det personligt. Som om det är kränkande att alla människor inte tycker om deras små älsklingar. Det handlar varken om fobi eller okunskap. Det finns hundägare som har fantastisk pli på sina hundar, men det finns fler som inte förstår varför man backar när "hunden bara vill hälsa". Jag skiter i vad hunden vill, och jag är inte ett dugg rädd för hundar, men jag tycker att det är ett otyg av folk att låta sina hundar nosa på och hoppa upp på benen på främmande människor. Motionen handlar ju inte om att förbjuda hundar, utan om att ha dom i koppel. Vad är det att bli så förnärmad över?

2:10 em  

Skicka en kommentar

<< Home