onsdag, september 26, 2007

Koppel...

...historien har fortsatt med full kraft. Är besviken för det ser inte ut att bli något koppeltvång i Göteborg. Idag har vi skickat följande pressmeddelande om detta.


Pressmeddelande
Göteborg 26 september 2007

Inget koppeltvång för hundar i Göteborg
– Det är med besvikelse man kan konstatera att kommunstyrelsen väljer att gå emot samtliga remissinstanser och säga nej till ett koppeltvång för hundar i Göteborg.
Det säger Carina Liljesand, kristdemokratisk kommunalråd, med anledning av kommunstyrelsens beslut att avslå en kristdemokratisk motion om koppeltvång för hundar i Göteborg på onsdagen.

– Jag är förvånad att kommunstyrelsen inte tar problemen med lösspringande hundar som skrämmer och i värsta fall angriper både människor och andra hundar, säger motionären Julia Forssmed (kd).

– Att införa ett generellt koppeltvång hade gjort det tydligare vad som gäller. Det hade gett polisen ett tydligare verktyg att ingripa mot olämpliga hundägare som inte följer koppeltvånget. Det är väldigt konstigt att man inte ens vill utreda detta, säger Carina Liljesand (kd).

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det finns en bättre lösning förbjud hundar i stadsbebyggt område. Knark- och blindhundar kan ev. undantas.;-)

11:50 em  
Blogger Unknown said...

Jag trodde faktiskt att det var lag på att ha hundar kopplade, men det kanske är upp till varje kommun att själv bestämma. I stockholm är det i varje fall inte tillåtet. Man får heller inte ha hundar lösa i skogen under sommarhalvåret, typ april-oktober.

4:55 em  

Skicka en kommentar

<< Home