tisdag, juli 03, 2007

Om sexköp

I expressen skriver 4 företrädare för "sexbranschen" en artikel om att sex ska betraktas som vilket jobb som helst.

Vi vill ha en avkriminalisering som innebär att strafflagstiftningen gällande försäljning av sexuella tjänster avskaffas och att sexbranschen betraktas som vilken annan bransch som helst.

Frågan är ju då om sexbranschen är som vilken annan bransch som helst, typ restarangbranschen? Finns det något gott som kommer utav den sån kallade "sexbranschen"? Är det acceptabelt att människor säljer sina egna kroppar på detta sätt? Är sex som vilken vanlig vara eller tjänst som helst? Mitt svar på de frågorna är nej.

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Och min fråga är: Varför då?

8:53 fm  
Blogger Unknown said...

Håller helt med dig. Påminner om den tyska domstol som kom fram till att lagen krävde att tyska bordeller skulle ge lärlingsplatser åt unga flickor och pojkar. Notera också att hon som argumneterar för att det är ett riktigt jobb, inte ens vågar skriva under med sitt eget namn...

3:10 em  
Blogger Julia said...

exakt. Alltså. jag tror inte att någon egentligen vill sälja sex. Därför tycker jag att det är problematiskt att prata om ett fritt val (vilket det iof är i många sammanhang). Sex är inte vilken vara som helst utan oerhört intimt (borde iaf vara det) och de som förespråkar en "sexbransch" har på något sätt fått en nedvriden bild av detta.

3:32 em  
Anonymous Anonym said...

"Jag tror inte att någon egentligen vill sälja sex."

Well, det bästa vi kan göra är väl att fråga dem som sysslar med det, och här har vi fyra kvinnor som uppenbarligen inte har något emot sexarbete. Att du och jag kanske inte skulle vilja sälja sex och att vi kanske har svårt att förstå hur någon kan vilja det är ju en annan sak. Men om de säger att de faktiskt vill det -- vem är du och jag att säga att de inte vill det egentligen?

"Sex är inte vilken vara som helst utan oerhört intimt (borde iaf vara det)"

Nu är ju prostitution snarare en tjänst än en vara, men okej: Varför uppfyller inte prostitution kravet på intimitet? Som allt annat sex är väl även köpta sexuella tjänster intima?

@David Winks: Att Lund använder pseudonym kanske beror just på moralister som du. För övrigt har du fel om det tyska fallet:
http://www.spiegel.de/spiegel/vorab/0,1518,297993,00.html

3:55 em  
Blogger Unknown said...

@Anonym: Är det därför du är anonym också? Moralister som jag har inga planer på att håna eller trakassera debattörer, det vore omoraliskt. I artikeln nedan står det ju svart på vitt http://www.spiegel.de/spiegel/vorab/0,1518,297993,00.

Das zuständige Bildungsministerium prüfte die gewünschte Ausnahme für Bordelle daraufhin und befand, dass die Befreiung solcher Arbeitgeber "auf große Schwierigkeiten" stoße.
Dvs regeringen stötte på stora svårigheter när de försökte undanta bordeller från lagen om lärlingsplatser.

11:12 fm  
Blogger Peter Perskull said...

Visserligen var det här ett tag sen men jag kommenterar ändå.

Angående anonymitet hos prostituerade. Ytterligare en anledning till att man inte vill gå ut med namn kan ju vara att så som kopplerilagen ser ut idag så kan deras eventuella lägenhetsinnehavare bli skyldig till koppleri. Det vill säga att talar man om vem man är så kan man bli vräkt, för annars riskerar säg Uppsala hem bli anmälda för koppleri.

2:51 em  
Blogger Peter Perskull said...

Fortsätter med en kommentar til. Varför man som kommentatör är anonym kan vara att så fort man som kille uttalar en åsikt om att man kanske ska problematisera nuvarande lagstiftning en aning så insuineras det att man har ett intresse i att köpa sexuella tjänster och därmed pratar i egen sak.

2:53 em  

Skicka en kommentar

<< Home