tisdag, mars 11, 2008

om alkoholen o amning

Toppnyheten igår på Aktuellt var att SVT var att Livsmedelsverket kommer att ändra sina rekommendationer när det gäller amning och alkoholdrickande. Det ska nu alltså vara okej att dricka 4 glas i veckan. Är det ställt utom allt tvivel att det inte kan påverka barnet? Är det inte en stor fara att om lite är okej, så varför inte lite till? Det kan ju vara fullständigt förödande.

Men jag antar att många är vääääldigt glada idag för att det för många är ett stort problem att avstå alkohol under en period i ditt liv. Det räcker att gå in i vilket fikarum som helst (nästan iallafall...) för att kunna dra den slutsatsen.

Dock tycker jag att männen också ska avstå alkohol för barn mår mycket bättre om deras föräldrar är helt nyktra. Huuu, visst känns det kontroversiellt?

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

"Huuu, visst känns det kontroversiellt?"
Nej, bara ett uttryck för en sjuka som finns i det svenska sossefierade samhället, nämligen att många som anser sig veta "sanningen" vill pådyvla andra sin egen livsstil. man kan dricka med måtta, vilket många absolutister inte vill inse.

8:22 em  

Skicka en kommentar

<< Home