fredag, februari 09, 2007

ett bra inlägg i abort-debatten...

...kommer från diverse ledande kommun- och landstingspolitiker i kristdemokraterna. Jag delar i stort sett åsikterna rätt av. Läs inlägget här.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

men de har ju inte ett enda argument för VARFÖR de tycker lagändringen bör ske.

Betänkandets slutsatser har ju kritiserats starkt av andra kristdemokratiska topp-politiker. Borde de inte snarare bemöta dessa, än att prata om NÄR man skall tycka någonting?

9:45 em  
Blogger Julia said...

"Vi kristdemokrater fann efter våra samtal och reflektioner, utifrån en praktisk verklighet runt om i landstingen/regionerna, inte det rimligt att ha en särbehandling av utländska kvinnor som önskar genomföra en abort i Sverige. Vår lagstiftning och tillämpningen av den bör rimligtvis vara så formad att den kan gälla alla människor."

problemet är det totala antalet aborter som görs. Inte om de görs av en utländsk kvinna jämfört med en svensk.

12:18 fm  
Anonymous Anonym said...

Men hallå... Det är typ den mest intetsägande artikel jag läst. Bara en massa svammel. De håller ju med Hägglund i princip allting men menar att den interna fadäsen (som man vi detta lag nog måste beskriva det) skulla undvikits om man gjorde som de föreslår. Eller om det nu var tvärtom...

Den interna fadäsen blev ju även en extern sådan (åtminstone i SvD) när en Europarättsprofessor sågade Hägglunds likabehandlingsargument så det stod härliga till.

Bakläxa för kd-departementet.

4:17 em  

Skicka en kommentar

<< Home