onsdag, november 22, 2006

Koppeltvånget

Här kan man läsa ett Pressmeddelande om min motion om koppeltvånget.

*Uppdatering* Punkt.se har ringt och kommer skriva om förslaget imorgon eller övermorgon.

*uppdatering 2* Även Göteborg City

*uppdatering 3* GP skriver här. och GT här där jag också får stöd från Västra Kennelklubbens kassör. "Nyheten" finns med på löpet och det går både att rösta om och kommentera förslaget... Stödet verkar relativt kompakt än så länge...

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Grattis till cred på TT!
Ett telegram har just gått ut till medievärlden.
Trogen bloggläsare

3:13 em  
Anonymous Anonym said...

Jättebra förslag! Koppel kan ju även skydda hunden från t.ex. spårvagnar,cyklar och bilar. Koppeltvång vinner alla på:-)

3:30 em  
Anonymous Anonym said...

Koppeltvång kan ju säkert vara bra, men grundproblemet kvarstår - att folk som inte ska ha djur överhuvudtaget får köpa hundraser som kan bli mer aggressiva än andra. Ett koppeltvång löser ingenting - personer som går fram o klappar bundna, okända hundar kommer fortsätta göra det och gapa lika högt. De hundar som är aggressiva kommer att kunna slita sig, precis som de gör idag.
Så länge personer inte lär sig hantera sina djur och respektera djur och andra människor, så kommer problemet kvarstå - koppeltvång eller ej.

Men - jag antar att förslaget ger popularitet bland folk som inte kan umgås med djur eller som aldrig har umgåtts med dem, men det känns oerhört kortsiktigt.

3:42 em  
Blogger Mia said...

Bra Julia och grattis till bra genomslag i media!

5:34 em  
Blogger Julia said...

tack för uppmuntran o kommentarer! Visst löser koppeltvånget inte problemet med människor som har hund som inte borde ha det. Tyvärr har det inte hänt mycket med de förslag som lagts på riksplanet som ska göra det lättare att ingripa mot olämpliga hundägare. Och det som kan göras på kommunnivå som åtminstone kan bidra till ett fler människor kan känna sig mindre oroliga är just att införa koppeltvång.Visst kommer hundar kunna slita sig, men det blir ju iaf ett större hinder än om de springer omkring lösa...

5:37 em  
Anonymous Anonym said...

Har mitt absolut fulla stöd!!!

7:19 em  
Anonymous Anonym said...

skulle man inte kunna införa koppeltvång på vissa hundägare också medan frågan ändå är på tapeten?

3:25 em  

Skicka en kommentar

<< Home