onsdag, september 20, 2006

Snälla Sverigedemokrater

På många ställen förs just nu diskussioner om hur Sverigedemokraterna ska "hanteras" för att inte släppas in i "värmen". I de diskussioner jag haft har åsikten att Sverigedemokraterna hela tiden förändras till det bättre förts fram. Att de i stora stycken skulle ha en bra och sund politik och att det "bara" är deras grumliga syn på flyktingar och mångkultur som skiljer ut sig. Grejen är ju den att det är inte "bara" på något sätt utan synen på exempelvis flyktingpolitik går ytterst tillbaka på vilken människosyn som finns i botten.

En annan åsikt som också förs fram är att Sverigedemokraterna även håller på och kommer att bli "snälla" även på det här området. Det tror jag inte en sekund på för vilken funktion skulle partiet då fylla? Det är ju detta område som har gett och ger partiets dess existensberättigande. Jag tror att den eventuella omprövningen bara handlar om strategi och omskrivning. I grunden finns samma unkna människosyn som tycker att vi människor har fundamentalt olika rättigheter beroende på var vi fötts. Något jag aldrig kan acceptera.

Hur är det möjligt att nästan 3 % lägger sin röst på ett sånt skit-parti?

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag håller med Dig Julia. Det handlar helt uppenbart om en ansiktslyftning av ett parti som ingen nykter människa borde sympatisera med.
Dock föder det en följdfråga. Om ett parti inte kan ändra sig, hur förhåller det sig då med vårt parti i abortlagstiftningen?
Förlåt att jag är jobbig, men frågeställningen är intressant!

10:34 fm  
Blogger Julia said...

ja, det är den. Självklart kan ett parti förändras men jag tror inte det sker så lätt som många vill göra gällande. Oftast är det väl medlen snarare än målet som förändras, man intar en annan approach för att nå dit man egentligen vill. Exempelvis hävdar centern att deras mål fortfarande är att avveckla kärnkraften men att det inte fungerat att ropa på förbud. På samma vis kan man väl se kristdemokraternas förändringar när det gäller abortlagstiftningen. Målet är fortfarande att aborter inte ska göras men vägen går inte via förbud vilket kommer drabba många utsatta kvinnor utan via preventiva åtgärder, samtal och att erbjuda alla möjliga former av stöd i en svår situation.

10:44 fm  
Anonymous Anonym said...

ett litet sidospår:
Visst är det "härligt" att Sverigedemokraterna har bytt partisymbol till en blåsippa!?

Är det upplagt för ett valtekniskt samarbete med vitsipporna nästa gång kanske? =S

/Andreas

7:26 em  

Skicka en kommentar

<< Home