onsdag, september 27, 2006

Amen

Ordförandena för två organisationer jag är med i: Ella Bohlin, KDU och Robert Damberg från UNF skriver i dagens upplaga av Aftonbladet att det är dags att flytta in folkölet på systemet.
Bara att hålla med.

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Problemet är bara att den som besöker Systembolaget inte komemr att köpa folköl utan starköl. Saken är också den att prisskillnadne är låg eller obefintlig. Starköl på bolaget är många gånger billigare än 2,5 folköl på bensinmacken.
Folkölet är en lyckad del i den svenska alkoholkulturen.Låt folk köpa detta alkoholsvagare öl i affären istället för att hänvisas till ett monopol där starkölet skulle bli den stora vinnaren.
Trogen läsare av denna blogg

1:55 em  
Anonymous Anonym said...

Är det inte lite hårt att inte kunna köpa sin lättöl på ICA? Vad händer då när jag vill göra min sjömansbiff? Måste jag åka hela vägen till systemet? Nej, fy vad omständigt... Dessutom är nog det här med supande på folkök inte ett problem. Det måste till en hel del vilja för att bli full på den svaga drycken. Vill man komma åt missbruk bland unga måste man komma åt langningen och HBt.

6:32 em  
Blogger Julia said...

Visst är saker o ting inte enkla... men bevisligen är det ju så att extremt många unga har sin första kontakt med alkohol o fylla genom folköl, mycket för att det är så extremt lätt och relativt billigt att få tag i. det bästa vore kanske om butikerna kunde sköta sig men eftersom det inte funkar måste vi göra ngt för att skydda spciellt unga från alkoholens snaror. dessutom tycker jag att det är en högst rimlig princip att det är besvärligt att få tag i alkohol. minskad tillgänglighet=minskad konsumtion= bättre!

2:16 em  
Anonymous Anonym said...

In med chokladen på apoteket, punschkaramellerna på systemet och tvinga anders ta tåget till casino cosmopol för att oddsa på matchen IFK - HIF, så ska nog allt lösa sig... oj, förlåt, glömde cykelhjälmslagen och köksknivsförbudet...sorry

3:35 fm  
Blogger Daniel Långström said...

Härligt att Du alltid håller dina principiella ställningstaganden högt Julia!

Trevligt att läsa din blogg!

Må toppen!

/Daniel

3:59 em  
Blogger Dag Elfström said...

Jag är ytterst tveksam om KDU kommer ha denna väldigt extrema åsikt om ett år.

Frågan togs inte ens upp RM06, om den hade gjort det tror jag inte att vi hade haft folköls-facismen kvar på agendan.

1:57 fm  
Blogger HC said...

Jag instämmer med mr anonym.;) Då jag har antagit en väldigt militant syn på absolutism så tycker jag absolut att chokladpralinerna ska in på system och även alla substitut till alkoholdrycker såsom alkoholfritt cider, vin o öl+ godtempel drickan som IOGT-NTO förespråkar.
Sedan är det så att vissa av oss (absolutister) har druckit alkoholhaltiga drycker för den goda smaken skull och inte alkoholen. Rimligtvis borde mitt ställningstagande då utmynna i att spritsmaksatta godsaker ska bort från glass-, kak- och godishyllorna. =)

12:24 em  

Skicka en kommentar

<< Home