fredag, december 16, 2005

Vad håller SSU på med?

Ett helt gäng SSU:are med ordförande Anna Sjödin i spetsen kräver att de präster som skrivit på ett upprop initierat av Yngve Kalin som går ut på att protestera mot kyrkomötets beslut om välsignelseakter för homosexuella som ingått parnerskap avgår. De menar att de aldrig kan gå till en kyrka där inte alla är välkomna. Då det fortfarande (iof helt absurt) är politiker som styr kyrkan kommer väl inte uttalandet som någon jättestor sensation.

Men det som verkligen gör uppropet från de unga socialdemokraterna så korkat är att SSU numera har en officiell uppfattning om vad synd är. I ett upprop på SSU:s hemsida kan vi läsa att:

"Det budskap präster för ut berör hundratusentals människor, man borde utgå från att alla får syndernas förlåtelse och att alla också kommer till himlen. Flertalet människor syndade i bibeln, men fick syndernas förlåtelse ändå, även om vi nu inte anser att homosexualitet är en synd."

Väldigt intressant detta. Vi minns väl vilka reaktioner Buttiglione väckte med sin syn på synd. Min gissning är dock att Anna Sjödin inte kommer behöva avgå... Eller vad säger folkhälsoministern om denna sammanblandning mellan religion och politik ;)?