lördag, juni 09, 2007

För ett år sen...

...hade jag ett av mitt hittills gångna livs lyckligaste ögonblick. Examen. Kan knappt förstå att det är ett år sen. Jämför jag min allmänna hälsa och känsla av välbefinnande förra våren med denna...ja, då kan man knappt tro att jag är samma människa.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej,

Hade egentligen ingen kommentar till ditt senaste inlägg, utan ville bara kommentera lite kring vad du sagt och skrivit om kristdemokratin i allmänhet (har inte läst allt, men väl kärnan i det du säger). Jag är inte kristdemokrat, men kan uppskatta de centrala idéerna hos denna ideologi. Dock känner jag att jag står någonstans i mitten. Är för tillfället dock politiskt hemlös. I senaste valet kunde jag inte rösta borgerligt, eftersom jag anser att deras hårdföra ekonomiska politik slår mot de allra svagaste i vårt samhälle. Men jag kunde inte heller rösta på en maktarrogant socialdemokrati som stöder sig på diktaturkramande kommunister. Jag letade förgäves efter ett värdeorienterat mittenparti som stod för social rättvisa, personlig och andlig frihet, motstånd mot ekonomism och alltför långtgående materialism, en stark internationalism. Det fanns dock inte. Tidigare har jag lutat åt folkpartiet, men anser att de på senare år har fört en alltför högerinriktad ekonomisk politik på bekostnad av den sociala rättvisa.

Därför var det så skönt att läsa dina inlägg och höra dig på radio. Kanske är det dags för ett nytt radikalt, värdeorienterad mittenparti. Jag är också helt ointresserad av allmänborgerlighet och lutar snarare åt någon sorts vänsterborgerlighet. Ett nytt mittenparit skulle kunna samla kristdemokrater från vänsterflanken, radikala socialliberaler, högersocialdemokrater, socialkonservativa och högermiljöpartister. Socialliberalismen sägs ju ofta vara mittenideologin nummer ett. Jag har starka sympatier för denna ideologi, men problemet är att den är för vag och riskerar landa i en sorts allmänliberalism, där laissez-faires-ekonomiska tankegångar slår rot. Men jag längtar efter ett socialt, frihetligt, värdeorienterad mittenparti. Kanske hade det inte kunnat erövra makten. Men politiken av idag tycks bara handla om att administrera samhället och har låst sig i ett teknokratiskt-ekonomistiskt synsätt. Var finns idealismen?

Hursomhelst, ursäkta om det här blev väldigt rörigt och pladdrigt. Men det vore roligt att höra lite hur du tänker kring detta. Det går bra att maila mig på libertyjustice48 at yahoo punkt com

Allt gott,

F.

12:26 em  
Anonymous Anonym said...

Hmm, examen... Det är nog ganska exakt fem år sedan jag blev fil.mag. Linus. Uj, tiden går.

12:45 fm  

Skicka en kommentar

<< Home