torsdag, maj 24, 2007

En facklig generation

"KDU bygger på den kristdemokratiska ideologin och i likhet med socialdemokraterna är partiet sprunget ur en folkrörelse. Hur det är med just folkrörelseaspekten nuförtiden går ju att diskutera. Ideologin står dock fast, den förändras inte. För oss kan förvaltarskap, syskonskap och personalism aldrig gå ur tiden. Det är med de verktygen vi ska bygga ett kristdemokratiskt samhälle. Därför vill vi härmed vända oss mot förbundsledningen som verkar ha sneglat allt för mycket mot nyliberala Timbro och konservativt forum bloggar för vår smak."

Dessa meningar inleder insändaren i Dagen signerad Soledad Henriquez, Jonas Hillerström och Erik Granberg, alla Distriktsordföranden i KDU och alla grymma människor och politiker.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Är det inte ganska hybrisbetonat att likt dessa personer höja sig själv till skyarna och peka med hela handen om vad som är den renläriga tolkningen av den kristdemokoratiska ideologin. Den kristdemokratiska ideologin delas av en rad partier ute i Europa och världen. Poltiken som förs av dessa partier tar sig dock olika vändningar och skepnader. Är CSU renläriga kristdemokrater? Följer Krf den sanna läran? Eller kan det vara så att det finns tolkningsutrymme åt båda inrikningarna? Jag tror på det senare alternativet och fördömmer således självutnämna kristdemokratiska profeter som stenhårt vidhåller att kristdemokratin måste vara en mittenideologi.

11:20 fm  
Anonymous Anonym said...

Dagen till förmiddagskaffet är något av det bästa, och såna här insändare gör det inte sämre! Hoppfullt!

2:37 em  
Anonymous Anonym said...

Till anonym: Hela den kontinentala kristdemokratin har haft ett starkt fackligt engagemang. Inte minst CSU.

Visst kan det vara problematiskt att alltför snävt definiera vad som är kristdemokrati, men någonstans måste också gränsen för motsatsen sättas. Om precis ALLT kan vara kristdemokrati har begreppet förlorat sin betydelse. Och i svensk kontext verkar det vara precis vad som hänt.

6:45 em  

Skicka en kommentar

<< Home