torsdag, augusti 17, 2006

alkohol-allergisk

Skulle unna mig ett par chokladpraliner idag. Frågade snällt om det var alkohol i.

- Det är svårt att säga. Är du allergisk?
- Nej, jag är absolutist.

Jag köpte en lakritsrem istället. Kände Tellas stöd sedan gårdagskvällen och hade HC med mig så inga problem där inte. Däremot undrar jag: Kan man vara allergisk mot alkohol?

3 Comments:

Blogger isa said...

Det finns de som hävdar att människor med vissa gener faktiskt är allergiska mot alkohol och att detta är väldigt vanligt bland vissa folkgrupper typ. Vågar inte gå in mer på det - med risk för att låta för rasbiologisk. Jag tror inte att allergin yttrar sig så att man typ inte kan andas eller får prickar - utan att man "tål" oerhört små mängder och att det skulle kunna förklara varför det är så vanligt med utslagning hos vissa grupper. Vet inte om det kan stämma...
Andra säger att alkoholism handlar om att man är allergisk mot alkohol eftersom det krävs både genetiska förutsättningar och hög konsumtion för att "kunna bli alkoholist" - så det kanske var det hon frågade på ett fint sätt?

9:24 em  
Blogger frippeboy said...

Man kan också vara allergisk mot alkohol om man medicineras med Antabus, vilket är ganska vanligt vid behandling av alkoholister.

Kul att se dig i går på kansliet!

9:45 fm  
Anonymous Anonym said...

Vet inte om allergisk, men jag hade en klasskamrat som inte tålde alkohol. Hon hade någon sjukdom som gjorde att hon inte fick dricka någon alkohol alls.

9:42 em  

Skicka en kommentar

<< Home