fredag, december 02, 2005

Jag ska aldrig...

...bli telefonförsäljare. Hjälp vad jobbiga de är! I stort sett varje dag ringer de hem till mig. Telia, tele 2, Glocalnet, 3, strumförsäljning, trosförsäljning, olika elbolag, Göteborgsposten osv. Och detta trots att jag anmält mig till det där nix-registret. Sedan jag anmälde mig dit i början av hösten har antalet försäljare som ringer till stackars mig skjutit i höjden. Snacka om ironiskt. Vad kan jag göra?

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Blir spärren verksam omedelbart?

Nej, en tid efter att Du begärt spärr kan Du ändå få samtal som spärren avser. Detta beror på att försäljare och marknadsförare får ringa under tre månader efter uppdateringen av den version av spärregistret NIX-Telefon som de använde för att se om Ditt telefonnummer är spärrat. NIX-Telefon uppdateras varje vecka. Den som ringer inom som längst tre månader och en vecka efter Din spärr behöver således inte ha brutit mot NIX-reglerna.

Kan jag spärra min mobiltelefon?

Nej, numret till mobiltelefoner kan inte spärras i NIX-Telefon. Det kan bli möjligt senare om försäljningssamtal till mobiltelefoner blir mer vanligt.


/Pa

3:06 em  
Blogger Julia said...

okej, tack söta pappsen! Det är nog bara 2,5 månader sen jag anmälde mig... så jag får väl bara stå ut.

3:32 em  
Anonymous Anonym said...

Nixen kan ta upp till ett ½ år innan det fungerar! Men när dom ringer, fråga bara hur dom kan, eftersom du är nixad. Då ber dom oftast om ursäkt och lägger på, utan en massa förklaringar hit eller dit!

4:36 em  

Skicka en kommentar

<< Home