torsdag, september 15, 2005

Bravo Thorwaldsen

Sitter och lyssnar på Studio Ett och regeringens utredare Karl-Petter Thorwaldsen som idag presenterar sitt förslag om en förändrad föräldraförsäkring. 5 månader för mamman, 5 för pappan och 5 som man gör vad man vill med. Dessutom utökas tiden då pappan kan vara hemma tillsammans med mamman när barnet är nyfött från 10 dagar till en månad.
Jag tycker att detta är mycket välkommet! och låt mig slippa höra saker som "barnen offras på jämställdhetens altare". Det är ju just för barnens skull som förslaget behövs! en nära relation till både sin mamma och sin pappa och dessutom fler förhållanden som håller (eftersom jämställda förhållanden är lyckligare).

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Lästips:

http://www.kristdemokraterna.se/VarPolitik/VaraViktigasteOmraden/Familjepolitik.aspx

11:48 fm  
Anonymous Anonym said...

hmm... säg att pappan är studerande och mamman jobbar. (eller tvärtom) de kanske väljer att lösa det genom att mannen tar mer ansvar för barnet under tiderna då skolan/universitet har uppehåll. Om mannen skulle tvingas ta ut sin föräldra försäkring 5 månader skulle de vara tvungna att gå ned avsevärt i levnadsstandard. Det är ett mycket dåligt förslag att bestämma hur folk skall planera sitt familjeliv och sin fritid! dumt, dumt!

4:47 em  

Skicka en kommentar

<< Home