fredag, februari 23, 2007

Wake up, Bengan!

En oerhört intressant radioeftermiddag har p1 bjudit på. Människor och Tro om Kristdemokraterna och synen på abort och Studio ett om Mikael Wiehes upprörande (milt uttryckt) syn på Kuba. Man slutar aldrig att förundras över hur folk kan kämpa så för att försvara kränkningar av mänskliga rättigheter.

Men det som kanske skapade allra mest förundran hos Jullan idag var diskussionen om svenskars förhållande till alkohol. En kille på stan tyckte att det var värt att "offra några generationer" för att vi ska vänja oss vid en mer liberal alkoholpolitik. Bengt Frihiofsson som ju brukar sitta o pimpla vin på nyhetsmorgon i 4:an tar nog ändå alla priser som kan tas i kategorin "mest puckade uttalande". Han jämförde (på allvar!) en överdriven konsumtion av alkohol med att dricka för mycket mjölk.
Programledaren försökte säga att "men det finns väl ändå inga "mjölkolister" varpå det enda försvaret blev "hur vet du det?" Om ni tror att jag överdriver/vinklar det hela som den absolutist jag är uppmanar jag er att lyssna själv. Lyssna ca. 18 minuter in i reportaget.