torsdag, november 02, 2006

KDU Stockholms län - I like you!

Idag har KDU i Stockholms Län kampanjat mot en erotikmässa i Stockholm. Hade jag befunnit mig närmre huvudstaden hade jag gärna deltagit i protesterna. Jag är så trött på porr-industrin och allt elände den bidrar till. Inte minst för de som på olika sätt blir utnyttjade i branschen men också hur industrin på olika sätt bidrar till att snedvrida ideal och bilder om vad sex borde om.
Sen må det finns gränsdragningsproblem och annat som kan ställa till det. Och man kan självklart diskutera om det är rätt väg att lagstifta... Men det räcker liksom inte för att inte protestera mot skiten. Genom det kan iaf fler få upp ögonen. Förhoppningsvis.

Här kommer pressmeddelandet som skickades ut inför demonstrationen.

RESSMEDDELANDE 2006-11-02
Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) Stockholms län
Göran Hägglund, stoppa erotikmässan!
Människan är inte bara ett könsorgan
Just nu pågår en erotikmässa i Stockholm. Där framträder bland annat Sunny Leone, en så kallad "porrstjärna". Hon går under kontrakt hos Vivid, Amerikas största produktionsbolag för porrfilm.
– Porrindustrin är en del i av den globala könshandeln och bör motarbetas, säger styrelsen för KDU i Stockholms län.
– KDU menar att det finns många starka skäl för att i lag förbjuda all könshandel. Sexualiteten är ett av kärlekens starkaste uttrycksmedel. Det är därför en kränkning av sexualiteten och människovärdet att göra den till en handelsvara. Principen i ett humant och civiliserat samhälle bör därmed vara ett avståndstagande från pornografisk handel.
– Därför uppmanar vi socialminister Göran Hägglund att vidta rättsliga åtgärder för att förhindra den här sortens mässor där människovärdet kränks på löpande band.
– Lagen bör uttrycka denna etiska värdering. Staten har som lagstiftare ett huvudansvar för normbildning i samhället, där alla människor har rätt att mötas med respekt. Människan är mer än ett könsorgan!
– För oss kristdemokrater är det tydligt. Den kristna människosynen ger varje människa ett unikt och okränkbart värde. Inte för vad vi gör eller kan, utan enbart för att vi är människor, avslutar styrelsen för KDU i Stockholms län.

Klockan 19.00 demonstrerar KDU utanför mässan idag, torsdag 2/11, vid Brofästet Tranebergsbron Gustavslundsvägen 149b i Alvik.