tisdag, januari 24, 2006

Kinesiska som B-språk

Tillbringade eftermiddagen på möte med stadsdelsnämnd centrum. Ryser fortfarande varje gång någon säger "borgerlig" om mig... Huvaligen. Jag känner mig hemma med gruppen och politiken i stort men ordet... Hur som helst, mötet var trevligt och en hel del ärenden avhandlades. Bland annat mycket alkoholtillståndsärenden och ett bifall på en motion från mitt kära parti om att bygga en lekplats innanför vallgraven.

S och V hade lagt ett yrkande om att arabiska och persiska ska erbjudas som B-språk from hösten 2006. Vi (kristdemokraterna, m och fp) kontrade då med att även kinesiska/mandarin borde erbjudas och fick med oss de andra på det! Egentligen är det ju väldigt föråldrat att vi fortfarande i mycket stor utsträckning harvar vidare med dürch für gegen ohne um osv när världen ser ut som den gör...

2 Comments:

Blogger Marlene in Haiti said...

Det här var ett fantastiskt initiativ. Göteborgs unga kommer att tacka er inom en snar framtid. Kina är redan idag en av våra största handelspartners. Förhoppningsvis kommer våra kontakter med Kina dock inte begränsas till den ekonomiska sfären utan i framtiden även att innehålla mer av politik och dialog vad gäller mänskliga rättigheter och demokrati.

Xiexie nimen! Zhongwen zai shijie shang hen zhongyao!

10:42 em  
Blogger Josef Helenius said...

Kinesiska i all ära, men är det inte en väl ekonomistisk hållning? Vad har arabvärlden för kulturarv som vi borde uppmärksamma mer än vår egen?

6:49 em  

Skicka en kommentar

<< Home